Toppfält: innehåll

Idrotts- och kultur­festival 2015

I augusti nästa år vill Borlänge Bandy arrangera en en idrotts- och kultur­festival på Sport­fältet.

– Vi vill lyfta fram Sportfältet som en bra och naturlig träffpunkt för alla Borlängebor och varför inte göra något annorlunda, säger Kevin Brown i projektorganisationen.
– Borlänge är sedan tidigare mycket bra på att anordna evenemang och vi fortsätter den trenden genom att göra den här festivaldagen i augusti i samband med att sommarskolan har sin avslutning.
– Festivalen skall vara på en lördag där kommunens alla föreningar får chansen att visa upp sin verksamhet för kommunens medborgare, säger projektledaren Lars-Åke Östlin.
Det är tänkt att bli en så stor blandning som möjligt och det kan vara allt från bågskytte till att servera god mat med dans och musik.
– Vi vill inspirera föreningarna i kommunen till denna festival och de naturliga möten som kommer att ske blir bara pluseffekter, säger Lars-Åke.
– Målsättningen är att även få med näringslivet där företagen har chansen att visa upp sina produkter. Sportfältet har oanade förutsättningar sådana här event. Tänk dig strålande solsken med 5 000 nöjda besökare, avslutar Lars-Åke Östlin.

– Vi vill skapa en naturlig mötesplats för året-runt-aktiviteter där idrott, friskvård och integrationsaktiviteter kan äga rum, säger Lars Bäcksholm som är en av de drivande krafterna i Dala Active Skaters.
– Kan man samtidigt skapa någon form av idrottens hus som en sammanhållande länk får också föreningarna en bra träffpunkt. Vi har också en önskan att få till en unik multiarena för inlinesåkning, rollerderby, hockey bockey och aktiviteter för funktionshindrade.
– Kan man även asfaltera den naturliga isbanan runt sportfältet skulle det också bli lättare att anlägga is varje år samt ge förutsättningar för säker cykel- och inlineåkning på sommaren, tillägger Lars.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp