Toppfält: innehåll
Idrottsdag I Hedemora Med Viktiga Budskap

Idrottsdag i Hedemora med viktiga budskap

HEDEMORA
I september arrangerar Dalarnas Idrottsförbund Idrottens Dag i Hedemora. En dag i rörelseglädjens tecken med flera viktiga budskap att signalera.

Riksidrottsförbundet satsar hårt på Idrottens Dag i år. I flera städer runt om i landet kommer det bli full aktivitet och så även i Hedemora. Efter att Vansbro stod som värd förra året är det nu Hedemoras tur att arrangera Idrottens Dag lördag 22 september. Det hela är ett samarrangemang mellan Hedemora kommun och Dalarnas Idrottsförbund. Målet är att kommunens idrottsföreningar får chansen att visa upp sin verksamhet och engagera såväl befintliga som nya medlemmar. Riksidrottsförbundet och Dalaidrotten vill vidare få föreningarna att tänka i nya banor i samklang med Idrottens strategi 2025. Ett primärt mål är att Sverige ska utveckla attraktiva idrottsföreningar som engagerar fler människor. Vi vill sänka trösklarna för att så många som möjligt ska få chansen att röra på sig och få det sociala sammanhang som det innebär att idrotta i en förening. Vidare vill vi få in en ny syn på träning och tävling. Ett synsätt där alla tillåts vara med på sina villkor, där vi tänker nytt och uppmuntrar till livslångt idrottande. Detta är ytterst viktigt inte minst ur ett folkhälsoperspektiv.

UNGDOMAR I RÖRELSE

Den här bilden är tagen den 10 oktober 1967 då Brage slog Sundbyberg hemma med 2–1. Därmed blev Brage klart för kval till allsvenskan.
Bilden är tagen av Malte Jakobsson i Falun som var på matchen.
Här är laget: Leif Ivarsson, Per-Anders ”Pajen” Jonsson, Håkan Hagberg, Sture Lindvall, Bengt Källström, Ulf Ahlmander, Nils Nordahl, Stig Johansson, Öjsten Verstad, Ingemar Andersson och Björn Juhlin.

– Framförallt vill vi få barn och ungdomar i rörelse via denna dag och bidra till att invånarna knyter kontakter och slussas in i våra föreningar. Förhoppningsvis kommer många besökare att ta del av och upptäcka Hedemora kommuns idrottsutbud, säger Tobias Hedwall som är projektledare på Dalarnas Idrottsförbund och för Idrottens Dag.
– Vi hoppas också att föreningarna tänker i nya banor och ser om de kan bedriva sin verksamhet på något annat sätt som komplement till sin basverksamhet. Där har Dalaidrotten för övrigt möjlighet att stödja föreningarna ekonomiskt via projektet Nya Verksamhetsformer inom Idrottslyftet.
Meningen är att vi ska binda ihop vår verksamhet på flera håll så att det blir en röd tråd i vårt arbete, fortsätter Tobias Hedwall.

PRÖVA PÅ
I Hedemora blir skådeplatsen för Idrottens Dag området kring Vasaliden. Med sitt ypperliga läge för idrott blir det förhoppningsvis ett välbesökt arrangemang. Förutom att få prova på olika idrotter på ett nytt och lekfullt sätt utlovas uppvisningar, idrottsprofiler och information av alla slag kring idrottsrörelsen. Den nystartade Fritidsbanken i Vasahallen kommer självklart att vara öppen för både utlån och inlämning och ha en central roll på plats då Fritidsbanken lyfter en del av ovan beskrivna mål för svensk idrott. Det fullständiga programmet kommer att presenteras efter sommaren men boka in denna festliga dag redan nu! Vi har bjudit in alla idrottsföreningar i Hedemora kommun att vara med. Har du några frågor kring Idrottens dag eller önskar medverka på något sätt går det bra att kontakta antingen Lars-Åke Östlin på Hedemora Kommun eller Tobias Hedwall på Dalarnas Idrottsförbund.

Text: Tobias Hedwall

 

 

 

 

Tobias Hedvall Projekt­ledare Dalarnas Idrotts­förbund inbjuder till Idrotten dag i Hedemora.
Knapp, skrolla upp