Toppfält: innehåll

IK Jarl har en bred barnorientering

Karin Elfving till vänster tillsammans med Agnes Elfving, Emilia Hed, Lovisa Hed och Linnea Hansson, alla medlemmar i IK Jarls orienteringssektion. FOTO: MATS RÖNNBLAD

RÄTTVIK
IK Jarl i Rättvik utvecklar orienteringen. Äventyr samlar många barn varje vår. En ny orienteringslekplats vid Enån lockar.

Terrängen runt IK Jarls klubbstuga i Rättvik är som gjord för all sorts orientering. Gles tallskog, mjuka stigar och flacka backar lockar till löpning. Barnen får extra mycket spring i benen när orienteringstrollet »Olfar« är i farten.
– Olfar är orienteringens lilla maskot som alla barn vill träffa, säger Karin Elfving, en av ledarna i IK Jarls orienteringssektion.
– Leken lockar massor med barn till vår verksamhet.
Karin har varit med och utvecklat orienteringen för barn i Rättvik. »Äventyret i Bombmurkland« är hennes egen idé. Aktiviteten finns numera över hela landet.
– Jag tycket det var konstigt att det bara kom 4–5 barn på nybörjarkurserna. Olfar och Bombmurkland blev ett sätt att få in mer lek och äventyr i orienteringen, säger Karin.
Orientering är natur och rörelse i skön förening. Dessutom är sporten klurig. Det gillar många barn, säger Zara Hed,som själv har barn med i verksamheten.
– Själv har jag faktiskt varit lite rädd att gå vilse i skogen. Orientering är ett fantastisk sätt att våga och lära sig. En karta och en kontroll blir ett mål. Som att lösa korsord. Det är jätteroligt.
På måndag (den 20 maj) startar årets äventyr i orientering för barn vid Jarlstugan.
–Vi kallar äventyret för »Olfar och Rättvikshästens hemlighet«, berättar Karin Elfving.
– Det blir mycket lek och spännande äventyr. Och enkel orientering förstås.

PS. Läs mer på orientering.se/Arbetsrum-ovriga/Skogsaventyret

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp