Toppfält: innehåll
Jan Lindstedt Brages Tränare När Laget Mötte Inter

Jan Lindstedt Brages tränare när laget mötte Inter

Tillbaka till Vallen. Jan Lindstedt var tränare för Brage när laget sensationellt spelade mot Inter i UEFA-cupen.

BORLÄNGE
Borlängekillen Jan Lindstedt var bara 31 år gammal och tillsammans med bandylegenden Håkan Sundin ansvarig för Brage när man under en träning fick chockbeskedet att laget lottats mot italienska topplaget Inter i UEFA-cupen.

Säsongen för den nya tränarduon – som tagit över efter holländaren Jan Maak – hade inte fått den bästa starten precis, 0–9 i baken och bara en poäng på de fyra första matcherna.
Men sedan vände det, på nästa 15 matcher blev det ingen förlust och tack vare det blev laget femma och kom med i UEFA-cupen. Det på en ”gratisplats” tack vare att IFK Göteborg hade friplats till cup-äventyret på grund av att laget var mästare.

KONTAKT MED GÖTEBORG
När chocken lagt sig vilket lag Brage skulle möta började förberedelserna, Lindstedt hade mycket kontakt med Göteborg som hade stor internationell cup-vana, han fick många goda råd där.
Han fick inte bara peppa sina adepter att inte imponeras av och ha för stor respekt för motståndet, han reste också för att titta på Inters träningar. Och blev INTE imponerad, men Inter var då inne i en uppbyggnadsperiod inför seriestarten. Vilket också märktes vid första matchen.
Brage var inte lång efter spelmässigt och oavgjort där kanske varit mer rättvist. Hemma blev det en annan match, Inter var varnade och bättre förberedda. Brage ska dock ha all heder för sin insats för ingen hade väl ens räknat med att man skulle kunna rubba Inter.

BÄSTA MINNET
Vilket är då Lindstedts bästa minne från matcherna?
– Egentligen inte något som har med fotboll att göra, svarar han. När vi skulle åka från hotellet en bra bit från arena, frågade jag om det skulle ta lång tid. Max åtta minuter blev svaret som förvånade mig, men när vi satte oss i bussen blev vi eskorterades av polis på avstängda vägar, det var något jag varken förr eller senare upplevt.
Idag jobbar Lindstedt inte med någon fotboll alls, arbetar halvtid som lärare på Fornby med elever som har svenska som andra språk. Är halvt sjukskriven sedan två år tillbaka på grund av Borelia.
Tränare igen då?
– Ja, om min dotter blir tränare har jag lovat bli assisterande och skulle barnbarnet Elsy börja spela då har jag givit ett löfte om att bli hennes tränare, säger Jan Lindstedt.

Text och foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp