Toppfält: innehåll
Janne Sandberg Skänkte  Vinsten Till Sälens IF Alpina

Janne Sandberg skänkte vinsten till Sälens IF Alpina

SÄLEN Under många år jobbade Janne Sandberg åt ett stort företag som jobbade som partner åt alpina landslaget. I det alpina landslaget ingick då syskonen Martin och Erik Hansson.
Janne har sedan fortsatt sitt arbete med kopplingar till alpint, men framförallt till Active Life Foundation.

Sedan en tid tillbaka är Sport i Dalarna samarbetspartner med Active Life Foundation.
 –Vi hade en träff för våra annonsörer och samarbetspartners i samband med en ishockeymatch i Leksand, berättar Sport I Dalarnas idéspruta och annonssäljaren, hockeyprofilen Lars ”Nubben” Andersson.
 I samband med den träffen anordnades ett lotteri där den segrande lotten drogs av just Janne Sandberg.
 Reglerna i ”Nubbens lotteri” innebär att segraren får äran men vinstbeloppet, 10 000 kronor, ska lämnas vidare till en förening som ligger vinnaren nära hjärtat.
 –Då fick det bli Sälens IF alpina, konstaterade Janne Sandberg.
 I samband med inte minst den stora ungdomstävlingen Ski Funtastic har Janne och Active Life alltid funnits på plats i målfållan i Lindvallen. Ända tillbaka då tävlingen fortfarande hette Miss Rossignol.
 Där har han på plats arbetat med att sprida kunskap om den viktiga fonden, men också dra in nya inkomster. Så kopplingen till Sälens IF Alpina var naturlig för Janne, även om just Miss Rossignol var en tävling som hade Malungs SLK som arrangörer.
 När Janne nu vann 10 000 kronor så var det ett snabbt beslut att överlåta prispengen till Sälens IF Alpina.
 –Jag är bara en av många ledare i klubben, säger Martin Hansson.
 –När det gäller den här gåvan så vet jag att Janne känner mig väl och jag ska snabbt tacka honom från hela sektionens räkning, säger Martin om den överraskande men också välkomna gåvan.
 Sälens IF Alpina har ett 30 tal ungdomar som tränar och tävlar. Magnus Pålsson företräder sektionen och tar tillsammans med Martin tacksamt emot gåvan.
 –Vi kommer just från ett försäsongsläger på snö i norska Juvashytta. Det här var en överraskande gåva som vi är väldigt glada över och som vi hoppas kunna finna en bra användning för så vi kan fortsätta att utveckla vår ungdomsidrott, säger Magnus.

Text och foto: NISSE SCHMIDTMyra Karelius och Elias Johansson med checken framför fr.v: Magnus Pålsson, William Hällqvist, David Bohm, Maximus Karelius, Loui Hansson, Leia Ljungerstedt, Thea Bergnest, Nubben Andersson och Martin Hansson.
Knapp, skrolla upp