Toppfält: innehåll
Johannas Dröm – Att Få Spela I Landslaget

Johannas dröm – att få spela i landslaget

Hon är en ödmjuk tjej i en sällsynt tuff sport.

FALUN
Hockeyliraren Johanna Eldebäck från Falun är bara 12 år. Men är redan en nära nog komplett spelare. Och siktet – det har hon klart inställt.
– Drömmen är att någon gång i framtiden platsa i landslaget, säger hon.

Johanna Eldebäck är en ödmjuk tjej i en tuff sport. Men hon tar för sig. Som enda tjej tränar hon med killarna i Falu IF:s 02-or två till tre gånger i veckan. Helgerna – lördag och söndag – är vikta enbart för träning med damlaget. Att spela med grabbarna innebär betydligt mer fysiskt krävande hockey.
Tränaren Johan Forsling berömmer:

Det pekar spikrakt uppåt för Johanna Eldebäck. På bilden tillsammans med pappa Micke.

– Johanna är oerhört duktig och ligger långt framme rent tekniskt.
Hon hävdar sig väl på isen. Styrkan ligger i den suveräna skridskoåkningen, speluppfattningen och skottekniken – samt förmågan att våga hålla pucken under spel.

GRABBLIGA
Den här säsongen spelar hon i Dalaseriens U13 grabbliga. Bäst funkar hon som forward. Testade även backposition – men det passade inte.
Johanna Eldebäck inledde karriären på isen redan i två års ålder tillsammans med storebrorsan Andreas (idag verksam som 17-årig hockeydomare). Fem år senare började hon träna damhockey inom Falu IF. Idag kör hon hårt i stort sett varje kväll. Och det ger resultat.
– Nu krävs egentligen bara fler armhävningar och en del finjustering av skotten, säger Johan Forsling. Håller hon i det här spås hon en lysande framtid.

BRINNER FÖR HOCKEYN
– Vi är en tät hockeyfamilj, avslöjar pappa Micke och mamma Jessica. Vi har alltid haft ett brinnande intresse för sporten. Men egentligen existerar bara ett hockeylag – och det hejar hela familjen på!

Text och foto: STAFFAN BJÖRKLUND

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp