Toppfält: innehåll
Klosterhallen Bjuder Nya Sporter? 

Klosterhallen bjuder nya sporter? 

Christian Hedberg är klar för Paralympics i Pyeongchang i grenen paraishockey. Dagens heta fråga på Christians agenda handlar annars om en tilltänkt multiarena i Klosterhallen.

LÅNGSHYTTAN
Ishockeyn dog ut. Nu kan fina Klosterhallen i Långshyttan bli en multiarena för para­idrottare. I alla fall om Christian Hedbergs spännande planer faller i god jord.

Isen är borta sedan tre år och Långshyttan AIK:s hockeylag har gått upp i rök. En som inte kan se hallen stå oanvänd är föreläsaren, författaren och landslagsspelaren i parahockey, Christian Hedberg.
– Isaggregaten är bortplockade och hallen står oanvänd vilket är synd, säger Christian och pekar ut över den fina hallen.
– Här skulle vi vilja arrangera parasport. Både för individuella utövare, likaväl som inom olika lagsporter. Hallen är välbevarad och jag är inte främmande för att det också skulle gå att arrangera olika former av konserter och mässor.
Christian är landslags­spelare i parahockey och utvecklar hur hallen kan komma att användas.
– Underlaget i Kloster­hallen består av något asfaltsliknande material. Det kan fungera men det ultimata vore om man lägger på ett trägolv, redogör han och fortsätter:
– Munktell Arena i Eskils­tuna är ett exempel på vad man kan åstadkomma. Och det hade varit kanon om vi hade satt Långshyttan på kartan igen genom att satsa på en multiarena. Både för paraidrott och andra aktiviteter.
– Det ena utesluter inte det andra.

”Där uppe är pensionärsläktaren, som byggdes för blåfrusna LAIK-anhängare”,
berättar Christian Hedberg.

Vad säger man då på Hedemora kommun? Vi passar frågan till Jesper Horn, projektledare i Lokal- och markavdelningen:
– Det pågår en utredning om vad vi ska göra med Klosterhallen. Politikerna har ännu inte tagit något beslut i frågan, men hallen är på tapeten, kommenterar Horn och utvecklar:
– Hallen står tom vilket är synd. Men skulle det bli en satsning på hallen kan jag på längre sikt även tänka mig att man tittar på möjligheten till träningsläger med övernattningsmöjligheter för de föreningar som så skulle önska.
Visioner finnes således om en outnyttjad Klosterhallen. Lägg till det Christian Hedbergs sköna dröm:
»Tänk om vi inom några år kan arrangera paraidrotter som rullstolsrugby, handboll och innebandy i Klosterhallen.«
– Hallen erbjuder fantastiska träningsmöjligheter. Det hade varit skithäftigt att dra hit idrottsfolk och fylla detta tomrum.
Handsken är kastad – återstår att se om någon ansvarig plockar upp den.

Christian Hedberg, 36
Familj: Fru och två barn.
Bor: Villa i Hedemora.
Bil: Citroen.
Äter helst: Husmanskost.
Dricker till: Vatten.
Fritidsintressen: Trädgård och finsnickerier.

Text och foto: PER-ÅKE GRANLUND

Knapp, skrolla upp