Toppfält: innehåll
Korsnäs IF Satsar  På Ungdomen

Korsnäs IF satsar på ungdomen

Stipendieutdelning. Julia Sandbäck, F8, Jorl Sandbäck P12, Britt Timell representerar Korsnäs Kings och Ulf Wahlfridsson Lions Club Falun.

FALUN
Korsnäs IF är en fotbollsförening med en verksamhet för ungdom och vuxna. Klubben har cirka 650 medlemmar varav 350 är i åldern 7–18 år, därmed är Korsnäs IF en av Dalarnas största fotbollsföreningar.

Föreningens upptagningsområde är främst bostadsområdena Hosjö, Korsnäs, Hälsingården, Hälsingberg, Haraldsbo och Norslund. Klubbens sportsliga verksamhet är organiserad i sex seniorlag. 18 ungdomslag, varav laget Korsnäs Kings är ett lag för spelare som har viss funktionsnedsättning.

Till föreningen ungdomsverksamhet rekryteras ledare som deltar helt och hållet med ideellt arbete. Ett 70-tal ledare är verksamma cirka 10 månader per år 2-4 gånger i veckan för att leda träningar och matcher.

Klubben erbjuder föreningens ungdomsspelare bästa utbildning och ledarskap. Klubben strävar efter att samtliga ledare ska ha genomgått minst steg 1 i Svenska Fotbollsförbundets fotbollsprogram.

Korsnäs IF:s huvudarena är Lindvallen där finns även förenings klubbhus en viktig samlingsplats för klubbens medlemmar. Korsnäs IF har en god balans mellan inkomster och utgifter.

För ett tag sedan fick klubben mottaga ett bidrag från Mac Gängers Minnesfond som förvaltas av Lions Club Falun.

LILLIS ÅKERBLOM

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp