Toppfält: innehåll
Lätt Att Spontan-golfa På Vackra Banan I Gagnef

Lätt att spontan-golfa på vackra banan i Gagnef

Gagnefs Golfbana ligger vid E16 mellan Djurås och Mockfjärd. Foto: PRIVAT

GAGNEF
Dalarnas golfbanor är vackra som parkanläggningar. Gagnefs golfbana har det lilla extra.

Äntligen flyger golfbollarna på Gagnefs golfbana. Trots en extremt snöig och sen vår. När Sport i Dalarna gjorde intervjun med Micke Norman, vd för banan, låg snön en halvmeter djup. Det var i mitten april. Säsongen känns långt bort, sa Micke då. Nu är den här och alla golfentusiaster jublar.
– Den bästa reklamen för banan är läget, säger Micke.
– Jag törs säga att Gagnefs golfbana är en av Dalarnas vackraste.
Det är bara att hålla med. Finns det en bana med så mycket naturligt vatten runt om? Hela anläggningen ligger på en halvö med Västerdalälven på båda sidor. Naturupplevelsen med fågellivet, de vita björkarna och banorna längs älven är stark.

»Många tror att det är myggigt här. Det är precis tvärtom.«
– Alla fåglar i alla holkar ser till att det är myggfritt. Vi har aldrig haft några problem med det, säger Micke.

SPONTAN-SPEL

– Medlemsantalet ökar
år från år, säger Micke Norman klubbchef och vd för Gagnefs golfklubb.

Gagnefs golfbana har 18 hål. Med banorna i Falun/Borlänge och runt om finns det fem konkurrenter. Fördelen med Gagnef är att det är lätt att komma ut och spela.
– Absolut. Det är lätt att boka via datorn. Men ofta är det inga problem att bara komma hit och spela spontant, säger Micke.
– Vi ligger dryga 30 minuter från Falun och Borlänge. Den tiden får du snabbt igen hos oss med mer golftid och minimalt med köer.
Gagnefs golfklubb har en uppfräschad restaurang som klubben driver. Den känns både ljus och välkomnande när man kommer in. Stora glasytor och generösa matplatser både inne och ute bidrar till trivseln.
– Vi vill skapa en familjär trivselkänsla på klubben. Den ska kännas när man kommer hit, säger Micke Norman.
Gagnefs Golfklubb har dryga 600 medlemmar och siktar mot 800. Antalet har ökat för varje år. Målsättningen är mer ungdomsverksamhet och att få fler damer att börja spela golf, säger Micke.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp