Toppfält: innehåll
Ledar Camp Fotboll – Fotbollsskola För Fotbollskolans Ledare

Ledar Camp Fotboll – Fotbollsskola för fotbollskolans ledare

Ledarkamp-fotboll
Elin Ivarsson och Niklas Ribjer gör de sista justeringarna inför kommande Ledar Camp Fotboll.

FALUN Varje sommar genomförs Lands­lagets fotbollsskola på flera platser i Dalarna. Närmare 30 föreningar var det sommaren 2012, säger Niklas Ribjer i Dalarnas Fotbollförbund. Flertalet av ledarna är mellan 15 och 20 år och dessutom mycket duktiga.

Vi såg att många av dessa ledare inte fortsatte i den ordinarie verksamheten efter fotbollsskolan. Vi tappade helt enkelt bort dem och detta måste vi göra något åt, säger Niklas och fortsatte.
Vi kontaktade SISU och tillsammans tog vi fram en utbildning. Det är andra året vi genomför utbildningen. Arbetsnamnet är Ledar Camp Fotboll och genomförs över ett veckoslut. 2011 var det 30 deltagare och i år 11. De får i första hand ytterligare föreningslära, ledarkunskap och hur man utvecklas som instruktör. Helt enkelt råd och tips samt praktik, förklarar Niklas. Vill man sedan utvecklas ytterligare finns utbildningen Unga Ledare XL.

Av de som var med 2011 kan Niklas se flera som idag har engagerat sig i föreningens ordinarie verksamhet i olika former. Det finns allt från tränare i ungdoms- till seniorlag eller styrelse arbete.
Fotbollsförbundet och SISU har indett viktigheten i att lägga resurser och kraft på unga ledare. Vi har riktigt bra unga ledare och vilken entusiasm de har, säger Niklas som tillsammans med Elin Ivarsson från SISU håller i utbildningarna.
Den unga kraften i Dalarna är inte bara ord utan även handling.

Text och foto: Peo Karlström

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp