Toppfält: innehåll
Ledaren: Leksands IF Står Starkt Inför Framtiden

Ledaren: Leksands IF står starkt inför framtiden

Bertil-Daniels_8435Hockeysäsongen är över. Jag känner både stolthet och glädje över vad Leksands IF åstadkommit i vinter. Laget gjorde en bra grundserie och höll så när på att vinna Allsvenskan. I Kvalserien visade vi hur nära vi är de stora. Vi skakade både Timrå och Djurgården. Speciellt Djurgården fick smaka på det nya unga Leksand. Nu får de göra oss sällskap i Allsvenskan nästa säsong. Vilken serie det blir. Vilka folkfester vi kan räkna med.

Idrotten och hockeyn är värd en större plats i Dalarna. Dess betydelse för närsamhället och vårt landskap är större än många vill erkänna. Många ser över axeln och fnyser åt de stora evenemangssporterna. En lek. Bara på skoj, säger en del. Tvärtom. På fullaste allvar, menar jag. Idrotten är en viktig och omistlig del av Dalarnas kulturliv. Det är en evenemangs- och upplevelseindustri i mångmiljonklassen. Vi har haft ett snitt på 5 000 åskådare på hemmamatcherna i grundserien. Över 7 000 i kvalserien. Det är mer än vad många elitserielag kan skryta med. Vilken annan arrangör i Dalarna lockar så mycket folk en gång i veckan under vinterhalvåret?

Ingen kan eller törs sätta ett värde på Leksands IF:s klubbmärke. I en ny ranking från Demoskop kommer LIF:s varumärke på 11:e plats i Sveriges , alla idrotter inräknade. Ibland är det svårt att begripa sig på LIF:s storhet bland folk runt om i Sverige. I kvalserien upplevde jag känslan tydligt. Det var i bortamatchen mot Örebro. Läktarna var fulla med blåvita tröjor. LIF:s hejaramsor rullade över läktarna och tog över hallen helt och hållet. Jag rös och fick gåshud på armarna. I bland känns det som hela Sverige håller på Leksand. Klubbens PR-värde för Leksand och Dalarna runt om i landet är värt hur mycket som helst.

Jag har varit ordförande i Leksands IF i tre år. Det var hjärtat som sa »ja» när jag fick frågan. Ordförandejobbet som ett hedersuppdrag. Ett beslut som jag aldrig ångrat. Min roll är att hålla ihop föreningen och skapa lugn när det blåser och medverka i en trygg tro på framtiden. Jag känner att vi är på rätt väg.

Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag. Jag känner mig trygg inför framtiden. Både ekonomiskt och sportsligt.
Jag gillar att Leksands IF har en underdog-roll numera. Att vi smyger omkring bland de stora och vinner. Det passar oss bättre än det psykiskt tunga favoritskapet.

2019 firar Leksands IF 100 år. Då, om inte förr, spelar Leksand i Elitserien. Tro mig.

Bertil Daniels
Ordförande i Leksands IF

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp