Toppfält: innehåll
Leksands Gymnasium Har En Perfekt Idrottsmiljö

Leksands gymnasium har en perfekt idrottsmiljö

Fotboll_leksand
Idrotten är nedärvd sedan generationer tillbaka. Nästan alla i kommunen har en relation till någon idrottsförening.

LEKSAND Leksands gymnasiums idrottsprofil lockar allt fler studerande. – Miljön i Leksand kan inte bli bättre. Alla arenor ligger precis intill skolan, säger Björn Lindén, idrottslärare på Leksands gymnasium.

Leksand som idrottsort är ett begrepp. Ishockeyn, basebollen och orienteringen är kända över hela landet. 2002 utsågs Leksand till Sveriges bästa idrottskommun. Idrotten är nedärvd sedan generationer tillbaka. Nästan alla i kommunen har en relation till någon idrottsförening.
Så är det också på Leksands gymnasium. Av skolans drygt 500 elever läser över 150 elever något av skolans indviduella val inriktat mot idrott. Alla i skolan känner någon som håller på med idrott. Hockeykillarna och hockeytjejerna märks. Liksom basebollen och softbollen.
Vi utbildar 100 elitidrottare om året, säger Lars Davidsson, gymnasiechef. Vi är stolta över att vara riksidrottsgymnasium för baseboll och softboll.

Inom hockeyn har många numera etablerade elitseriespelare gått på Leksands gymnasium. Ollas i Brynäs till exempel och Gunnarsson i Luleå. Just nu pluggar Filip Forsberg och Jacob de la Rose på Leksands gymnasium.
Det är satsningen på elit- och breddidrott som är Leksands gymnasiums styrka. Det tycker Björn Lindén.
I höst startar vi innebandy. Till det har vi sedan tidigare förutom hockey och baseboll/softboll även fotboll, orientering, golf, tennis, ridning, konståkning och ledarskapsutbildning i gymnastik, säger Björn Lindén.
Björn Lindén poängterar Leksands gymnasiums fina läge i samhället.

– Leksand är den perfekta orten. Det är nära till allt. Det finns inte många gymnasier i Sverige som kan erbjuda två ishallar, basebollplaner, konstgräsplaner, tennis- gymnastik och simhall på gångavstånd från skolan, säger Björn Lindén.
PS. För att läsa idrottsprofil på Leksands gymnasium ska den sökande vara aktiv och tävla i en idrottsförening godkänd av Riksidrottsförbundet. Ansökan ska var skolan tillhanda senast den 15 februari.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp