Toppfält: innehåll
Leksands Hockeyskola Får Fler Elever

Leksands hockeyskola får fler elever

– Vi har samlat allt i Leksands nya hockeyskola, även boendet, till Tegera Arena

LEKSAND
Leksands hockeyskola ökade antalet elever rejält i somras. Från 490 året innan till 620 i år. Nästa år utökas arrangemanget från fem till sju kursveckor. – Vi känner att det finns ett tryck att få komma till Leksand, säger Robert Kock på Leksands IF.

Leksands nya hockeyskola har fått ett lyft. Med allt samlat på Tegera Arena har sommarveckorna blivit i högsta grad populära.
– Det känns som vi hittat rätt. Hockey, mat och boende är samlat på arenan numera. Det gillar deltagarna, säger Robert Kock.
– Dessutom har vi hittat fler programpunkter för föräldrarna.
Robert Kock hymlar inte med ambitionerna med den nya hockeyskolan. Vi ska bli Sveriges bästa, säger Robert utan att darra på rösten. Detta trots att han vet att Leksands IF inte är ensam om att arrangera hockeyskolor på sommaren. De flesta föreningar med självaktning håller på.
Robert;
»Visst. Många är duktiga. Men vi har ett starkt varu­märke och ett populärt koncept som inte alla matchar.«
– Att ha all logi i arenan i stället för på skolor runt om blev ett lyft i somras.
Leksands hockeyskola byggdes ut med mer målvaktsträning från och med i somras. Dessutom arrangerades föreläsningar om kostens betydelse. Det var populära inslag som höjde skolans status, säger Robert.

Leksands hockeyskola byggdes ut med mer målvaktsträning från och med i somras.

Från och med nästa år ska hockeyskolan i Leksand ha en särskild tjejkurs. Hittills har grabbar och tjejer gått samma veckokurser.
– Det känns som det är läge. Tjejhockeyn växer i Sverige och det är klart att vi ska vara med och stötta upp, säger Robert.
Nästa år utökas hockeyskolan med två extra kursveckor. Under första veckan ska föreningen erbjuda bland annat ett hockey-lekis för de yngsta. Den sista veckan ska handla om 100 procent hockey för de lite mer avancerade eleverna, säger Robert Kock.

Text: MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp