Toppfält: innehåll
Leksands Sparbank Satsar I Hela Bygden

Leksands Sparbank satsar i hela bygden

Sponsring inom idrotten och ekonomiska insatser för kultur och föreningsliv är viktigt för
Leksands Sparbank.
– Det är ett sätt att göra vår
profil som lokal bank tydlig i både Leksand och Rättvik, säger vd Annika Nygårds.
Leksands Sparbank har starka traditioner i Leksand och Rättvik. Banken är marknadsledande bland privatkunder och i det lokala affärslivet i området. Som sponsor inom idrotten är banken en känd och stor aktör.
– Vi tillhör guldlaget i Leksands IF, en speciellt sponsorgrupp i föreningen. Det har vi gjort i många år, berättar Tomas Jansson, marknadsansvarig på Leksands Sparbank.
Tomas Jansson vill inte precisera bankens ekonomiska insatser i hockeyn. Men att det rör sig om en del pengar genom åren är klart.

Leksands_sparbank
– Vi satsar brett inom både sport och föreningsliv, berättar Tomas Jansson
och Annika Nygårds i Leksands Sparbank.

– Vi var med tidigt i hockeyn. Innan spelarna blev heltidsproffs fick en del jobb hos oss på hel- eller deltid. Hans Lodin, Jonas Bergqvist, Mats Åhlberg och P O Carlsson är några exempel.
Tomas Jansson understryker att banken jobbar brett inom idrotten. Det är inte bara Leksands IF:s A-lag som bär bankens reklam på tröjorna. Så gör LIF:s alla junior och tjejlag också. Leksands Sparbank är huvudsponsor för både ungdoms-, junior- och damhockeyn i Leksands IF.
– Visst är Leksands IF viktigt för oss. Men det är inte bara hockey för hela slanten när Leksands Sparbank sponsrar. Framgångsrika Leksands Orienteringsklubb, Leksands gymnastikförening, Leksands rid­klubb, IK Jarl i Rättvik, IFK Rättvik och Insjöns IF är andra idrottsföreningar som vi också sponsrar, berättar Tomas Jansson.
– Leksands Sparbank jobbar inte bara med idrottssponsring. Insatser för bygden heter ett särskilt avsnitt i bankens verksamhet. Det är en viktig del. Den visar bankens unika förankring i Siljansbygden, berättar vd Annika Nygårds.
– Vår bank har inga privata ägare. Insatser för bygden är en bonus som ska gynna ideell och kulturell verksamhet i Rättvik och Leksand, berättar Nygårds.
– Vikarbyns lilla spelmanslag, Himlaspelet, Classic Car Week och Dalhalla är några exempel. Liksom insatser för ett rikare båtliv i Siljan. Vi har gett bidrag till på både bryggor och hamnar i Siljan och till Gustaf Wasa.
»Banken gjorde
ett bra resultat 2011«
Bidraget till »insatser för bygden« varierar över åren, beroende på bankens resultat. I sämre tider sjunker beloppet, när det går bättre delas med pengar ut.
– Det stämmer. 2010 delade vi ut dryga 250 000 kronor. 2011 gör Leksands Sparbank ett bättre resultat. Styrelsen har föreslagit att en miljon kronor ska delas ut i år, berättar Annika Nygårds.

FAKTA LEKSANDS SPARBANK
Vd    Annika Nygårds
Huvudkontor     Leksand
Filialkontor    Rättvik och Insjön
Antalet anställda    50 (29 kvinnor, 21 män)
Text: MATS RÖNNBLAD

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp