Toppfält: innehåll
Limagrabben Som Alltid Har Fullt I Sportalmanackan

Limagrabben som alltid har fullt i sportalmanackan

Bo tillsamman med kranskullan Hanna Eriksson och kransmasen Johan Wellert.

LIMA
Tävlingsledare för Vasaloppet, rockmusiker, jobbar med Anna Haag/Emil Jönsson och Peter ”Poker” Wallemnberg/ Daniel Haglöf från Borlänge i STCC, sponsoransvarig för Limas skidskyttar och jaktledare i Lima. Det är bara några av alla hans uppdrag.

Tidigare varit försäljningschef på STCC AB i tre år, jobbat medracingföraren Sebastian Hohentahl, varit ordförande för jordägarna i Lima i 10 år och ordförande i Lima IF 9 år. Som grädde på moset har han under tiden byggt hus i Lima. En hårt upptagen man har han alltid varit, man undrar verkligen hur han fårtiden att räcka till ?

SIXTEN TROGEN VÄN
Bo Johansson som idag är idag 49 år jobbade efter skolan i fyra år tillsammans med skidkungen Sixten Jernberg som körde sin grävmaskin och grävde kabel, kroppsarbete var Bo:s lott. Något som Sixten kallade betald träning. Tiden med skidkungen var en tid som Bo beskriver som den absolut bästa skolan. I Sixten fick han en trogen vän, det var en vänskap som varade ända till skidkungens bortgång. Men mer studier lockade och 2002 kom han in på Högskolan i Falun för att läsa ”Sports Management”. Studierna som pågick till 2006 blev en resa som Bo beskriver helt förändrade hans liv! Bo har inte varit svår att övertala till olika uppdrag eller projekt. 15 gånger har han åkt Vasaloppet och anade väl inte då att han 2003 skulle bli vice tävlingsledare för världens största långlopp på skidor.  Tre år senare blev han ordinarie tävlingsledare, en befattning han fortfarande har. Vasaloppet är förstås en tävling som kräver engagemang före, under och efter tävlingen till mer än 100%. Naturligtvis har det hänt massor genom åren, han har råkat ut för en hel del. En något pinsam episod inträffade 2008 då han glömde kvar Kranskullan vid starten. Som tävlingsledare skulle han ansvara för att kranskullan kom till kontrollen vid Mångsbodarna, men när han hade åkt halva sträckan dit och upptäckte att hon inte fanns i bilen blev det lite panik. Tack vare bra kontakter ordnade det sig till slut. 2009 kom Anna Haag/Emil Jönsson in i bilden och med paret bildade han varumärket Anna o Emil och är i högsta grad kvar i det samarbetet. Det är ett skidpar han tror starkt på inför kommande VM/OS/VM (i Lahtis -17/Sydkorea -18 och Seefeld 19) trots att den gångna säsongen kanske inte varit så framgångsrik för paret.

Spelning vid årets Tjejvasa och Bo som musiker.

MUSIKER
Sedan 1993 har han varit musiker, eller entertainer som han hellre säger, med bandet ”Little Boo and the Virgins”. Rockmusiker med alla de attribut som krävs, bakåtkammat hår (de som nu har kvar hår på skallen) myggjagare och röda kostymer. De första åren var det ofta spelningar, främst på helger, nu blir det mer sporadiskt. Senaste spelningen varade i fem timmar utomhus vid kontrollen i Eldris under årets Tjejvasa.

GILLAR HOCKEY
Vid sidan av alla uppdrag försöker han att lägga tid på fysisk träning; löpning, längdåkning eller hänga med på veteranhockey. Hockey är en stor passion och han har tidigare spelat aktivt i Malung. Tyvärr räcker väl tiden inte riktigt till mellan alla uppdrag till att motionera i den utsträckning som han kanske vill. För det gäller ju verkligen att hålla kroppen i trim om man ska forcera fram på femmans växel ilagd hela tiden!

Text: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp