Toppfält: innehåll
Moa Har Lyft KAIS –”Jag Vet Att Jag är Målfarlig”

Moa har lyft KAIS –”Jag vet att jag är målfarlig”

MORA. Moa Gustafsson, 22, var med och lyfte KAIS Mora till SM-semifinal den här säsongen. Leksandstjejen hade önskat att klubben gått hela vägen. Moa är nominerad till årets spelare i svensk innebandy.

Vi träffas vid kajen i Mora. Moa Gustafsson kommer gående från centrum. Hästsvansen dansar på ryggen, lite lugnare än när hon far fram på innebandybanan. Då liknar den en piska på ryggen.
 Moa kommer från Yttermo, söder om Leksand. Hon har gått i skolan i Leksand upp till högstadiet. Sen blev det innebandygymnasiet i Mora. Hon har spelat KAIS i sex år.
 –Det var mina systrar som lockade mig till innebandyn. När dom spelade i Insjön var jag ofta med och kollade.
–Fast mest var jag i korridoren och sköt skott, berättar Moa.
 Hela Moas familj är bra på idrott. Fotboll och innebandy har intresserat både mamma och pappa, berättar Moa.
 –Jag har bollkänslan och spelsinnet från dom, säger Moa.
 Moa gillar att lägga upp spelet och göra mål. Det är en fantastisk känsla att vara en del av spelet precis innan det blir mål, säger Moa. Att få lägga en målgivande passning är nästan lika stort som att få göra mål själv, säger hon.
 –Det är härligt att se när någon är ren framför mål och att få skicka bollen dit. Blir det mål är det stort både för mig och målskytten.
 Moa Gustafsson är trivsam att prata med. Hon är ödmjuk och enkel. Trygg i sig själv. Alla hennes framgångar kommer som små bisatser när hon berättar. Fyra SM-finaler i KAIS och en VM-final i landslaget har det blivit säger hon bara så där.
 –Guldet i Schweiz som vi fick i sudden death, glömmer jag inte. Jag gjorde inte målet men jag var med på banan. Det var helt galet, berättar Moa. Jag blev utsedd till matchens lirare.
 I SM-slutspelet var KAIS nära att gå långt. Mot alla experttips hotade laget Thorngruppen från Umeå i semifinalen. Moa gjorde ett suddenmål i en av matcherna men det räckte inte.
 –Mitt första mål i sudden. Hur härligt som helst. Synd att vi inte gick till final, säger Moa.
 I början på maj meddelade Moa Gustafsson att hon lämnar KAIS Mora efter sex år. Ny klubb nästa säsong blir IBF Falun.

Text: MATS RÖNNBLAD Foto: PRIVAT

Fakta Moa Gustafsson
Född: 1999
Position: Forward
Poäng grundserien: 48 (35+13)
Nuvarande förening: KAIS Mora IF
Moderförening: IBF Leksand

Knapp, skrolla upp