Toppfält: innehåll
Mötesplats I Vasaloppsland – Dryga Dussinet Idrotter Inom Gångavstånd

Mötesplats i vasaloppsland – Dryga dussinet idrotter inom gångavstånd

Mora Parken kan med rätta marknadsföra sig som en konferenspärla mitt i Vasaloppsland.
– Vi kan verkligen tala om Vasaloppsland eftersom vi äger en kilometer av loppet som går genom vårt område, säger Grönklittsgruppens VD Mark Baljeu.

En kilometer av vasaloppsspåret går genom Mora Parken.

– Naturligtvis var det extra lockande för oss att ta över Mora Parken. Det är för det första en fantastisk miljö, med närhet till så mycket i och runt Mora. Naturligtvis var vi extra lockade av campingen, med tanke på att vi också äger campingen i Orsa, och i Rättvik. Vi har renoverat campingen i Mora och öppnat upp en ny äventyrsgolf. Och vi ville vara med att utveckla turismen i Mora.

Nära till många idrotter
När vi pratar om närhet till en rad begivenheter i Mora så pratar vi också om närhet till att utöva olika idrotter.
Det finns faktiskt hela tolv idrotter på gångavstånd från Moraparken: Fotboll, friidrott, orientering, skidor, cykel, simning, ishockey, konståkning, tennis, innebandy, bowling och skidskytte. Ja, vi kan lägga till kajakpaddling och att segla isjakt.
Tillsammans med föreningar anordnar företaget läger och paketerar givetvis in boende med mat. Man ordnar banketter och VIP-middagar.

Populära läger med staffan larsson
När vi pratar läger i Mora Parken är givetvis ett av de mest attraktiva Staffan Larssons läger för skidåkare med inriktning på Vasaloppet.
Staffan tillhör kultfigurerna i Vasaloppets historia, inte bara genom att han vunnit loppet utan också med dramatiska sekvenser som året då han stakade sig igenom hela loppet.
– Vi skapar förutsättningar för andra kommersiella aktörer att verka, och då är just Staffan Larssons läger ett bra exempel, betonar Mark Baljeu.
Det var i augusti förra året som Grönklittsgruppen AB förvärvade Mora Parken av Mora kommun.
Mora Kommun meddelade valet av Grönklippsgruppen som ny ägare med motiveringen »att den är en stabil och långsiktig ägare och som kan verksamheten i regionen bättre än många andra«.
Man kan ju undra varför Mora Kommun släppte en sån godbit som Mora Parken.
Förklaringen är att kommuner enligt rådande lagstiftning inte bör driva näringsverksamhet som konkurrerar med privata näringsidkare i kommunen.

Plats för möten
Mora Parken med nio mötes­lokaler har plats för både gruppmöten, kongresser och mässor och är en av tre fina konferensanläggningar inom Grönklittsgruppen. De övriga är Orsa Grönklitt och Tänndalen.
Moraparken är dessutom ett av flera officiella Vasaloppscenter.

Text: STELLAN KVÄRRE

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp