Toppfält: innehåll
Norge Invaderar Rättvik – Invånareantalet Kommer Att Fördubblas Under Skid-VM

Norge invaderar Rättvik – Invånareantalet kommer att fördubblas under skid-VM

Michael Reander, Erika Sterner, Jens Christiansson och Helena Back jobbar med Camp Norway i Rättvik.

RÄTTVIK

Rättvik blir norskt under skid-VM i Falun. Camp Norway heter konceptet.
-Vi räknar med att fördubbla antalet invånare i Rättvik under VM. Kommunen är boendevärd för alla norska besökare, berättar Helena Back, turistansvarig i Rättvik.

Från 10 000 invånare till 20 000. Räkna med att skid-VM i Falun kommer att märkas i Rättvik. Mellan den 18 februari och den 1 mars tänker Rättvik fördubbla sitt invånarantal.
– Vi var tidigt ute med idén om att göra Rättvik till norge-supportrarnas boendeort. Vi uppvaktade VM-organisationen i Falun och fick klartecken, säger Helena Back.
– Nu laddar vi med boende i alla former och med ett stort partytält på parkeringen vid Fricks konditori i centrala Rättvik.

Norska turister har alltid varit en stor besöksgrupp i Siljansområdet. Speciellt på sommaren. Skid-VM är en perfekt möjlighet att utveckla vinterturismen, menar Jens Christiansson på Rättvik Event som medverkar i Camp Norway. Rättvik ligger perfekt i förhållande till Falun. Resan tar bara dryga 30 minuter med bil eller buss, menar Jens.
– Vi ska satsa på extra bussförbindelser till och från Falun. Lokalbussar är också på gång.
– Rättviks resecentrum blir utgångspunkten, precis intill det stora partytältet, säger Jens.

Hela Rättviks centrum kommer att bada i norska färger i 12 dagar. Istrav och Classic Car Winter ska bidra till extra stämning. Vid fontänen intill kommunhuset ordnas ett aktivitetsområde för barn och ett mässområde för företag och föreningar.
Partytältet blir centrum för Camp Norway i Rättvik. Här blir det restaurang, bar och live-uppträdanden mellan klockan 13–01 varje dag. En 28 kvadratmeter stor tv-skärm visar alla tävlingar för dem som vill stanna kvar i Rättvik. Tältet ska ha plats för drygt 800 besökare.
– Vi har mött enormt gensvar när vi varit på mässor i Norge och presenterat vårt koncept, Erika Sterner, projektledare.
– Visst hoppas vi på svenska framgångar i Falun. Men det blir extra roligt i Rättvik om Norge tar medaljer.
PS. Läs mer på www.campnorway.se

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp