Toppfält: innehåll
Nu är Ljungbergsplanen – En Riktig Drömarena

Nu är Ljungbergsplanen – en riktig drömarena

När den nya läktaren med 500 sittplatser invigdes i början av april blev Ljungbergsplanen till hundra procent godkänd för spel i högsta damserien.

BORLÄNGE
– Jag är inte förvånad över att vi idag har ett elitlag i fotboll och dessutom en arena som är godkänd för elitfotboll. Kvarnsvedens IK:s ordförande Olle Davidsson konstaterar att de drömmar han hade för femton år sedan nu har förverkligats.

Den arena som går under namnet Ljungbergsplanen var fram till 2005 en parkeringsplats för Kvarnsvedens IP, men samtidigt en grusplan för träningsmatcher under våren.
– Även korpen spelade sina matcher här, tillägger Olle.
Fram till 2005 hade Borlänge ingen konstgräsplan, men då nöjde man sig inte bara med att förbättra grusplanen vid Kvarnsvedens IP. Det blev också en uppvärmd plan med konstgräs.
Fyra år senare drog KIK igång nästa projekt, en hall för fotboll inomhus under vintern.
– Den stod klar 2010, påpekar Olle Davidsson.

»Det är inte bara vi i KIK som haft nytta av den hallen. Jag tror att mycket av Dalkurds framgångar beror på att de haft tillgång till BSM-hallen.«
DISPENS
Men när KIK:s damer nådde allsvenskan 2016 var arenan inte godkänd för spel i den högsta serien. Det krävdes sittplatser för 800 åskådare, men dessutom en bättre belysning. Nu fick klubben dispens för spel i högsta serien under

Kvarnsvedens IK:s ordförande Olle Davidsson konstaterar att de drömmar han hade för 14 år sedan nu har förverkligats.

förutsättning att läktarbyggena drogs igång så fort som möjligt. För två år sedan invigdes två små läktare med 300 sittplatser. Samtidigt övertog Borlänge kommun arenan och det är i kommunens regi som en läktare för 500 åskådare kunde tas i bruk vid KIK-damernas seriepremiär mot Assi. Därmed är Ljungbergsplanen godkänd för spel i damallsvenskan. Nu återstår för KIK-damerna att försöka återta den allsvenska plats laget förlorade förra året.

Text och foto: SVEN-ERIK KARLSSON

Knapp, skrolla upp