Toppfält: innehåll
Nu Laddar Anki För Skidspelen

Nu laddar Anki för skidspelen

FALUN
För tio år sedan startade Anki Kjellberg sin karriär i Svenska Skidspelen. En glad jämtländska från Frösön med ett brinnande intresse för skidor.
– Visst är skidor nummer ett, men jag följer all idrott. Gläds åt både fotbolls- och hockeyframgångar i Östersund. Kanske dags att sluta hålla på Leksand, säger Anki och skrattar gott.
Om lite mindre än tre månader är det dags för Svenska Skidspelen 2016.
Tillbaks till vardagen efter VM-succén 2015.
– Nu gäller det få fram känslan att världscupen är det årliga eventet som är det bästa för regionen och Falun. Vi har blivit varnade av Holmenkollen med flera att året efter ett VM blir tufft, säger Anki.
Och dessutom blir det ingen världscupavslutning 2016.
– Stämmer. Skidspelen avgörs helgen den 13-14 februari, vilket blir en härlig utmaning. Efter Tour de Ski och framtill avslutningen kan det vara lite avslagit. Det skall vi ändra på. I Falun skall det bli fest och minst 10 000 på stadion varje dag och en himla bra after-ski på lördagen i Skidspelsrestaurangen , säger Anki.
Lördagen bjuder på klassiskt med 5 km för damer och 10 km för herrar. På söndagen handlar det om fristil med 10 respektive 15 km. 25 nationer på plats , 80 herrar och 70 damer som startar.
– Ganska enkla tävlingar att genomföra, men de kommer att bli riktigt publikvänliga. De åker blåa femman med Stora Mördarbacken som pricken över i:et. Tufft, utslaggivande och framförallt i publikens smak, säger Anki.
Roberto Vacchi blir speaker och kommer att ha ett team runt sig som jobbar mycket mot publiken.
I övrigt blir det tält på hyllan, BUBO-land, Snow Kids område, ansiktmålning och Ski crossbana för de yngsta.
– Och förhoppningsvis är småbackarna klara så de kan kopplas ihop med alla andra aktiviteter. Dessutom jobbar vi på kulturella inslag. Vi kan klä in något i skogen eller en tunnel och göra området än mer attraktivt.
Till detta kommer Svenska Skidförbundets aktivitet Stjärna på skidor.
Något på stan?
– Tanken är att vi skall ha invigningen på Stora Torget 12 feb.
Något som oroat Anki och Svenska Skidspelens styrelse är hur företagen vill ställa upp.
– Oron har gått över till ett positivt bubbel. Vi har jobbat intensivt sedan april och fått en oerhört bra respons från Näringslivet. Framförallt är de lokala företagen på hugget. Dessutom är det redan klart med nummerlapparna. Ett norskt Fastighetsbolag går in som sponsor, säger Anki.
Men den största sponsorn är den ideella kraften. De 12 skidspelsföreningarna kommer att ha cirka 500 funktionärer igång.
– De är jättetända och målet är att vi skall leverera minst samma fina produkt som vi gjorde 2013.
Och alla kommer att ha en ny funktionärsjacka. Då årets färgton idag är åt det blåa hållet så skulle det överraska mycket om jackan inte var blå.
Anki och hennes medarbetare har målet klart. Svenska Skidspelen för 64:e gången skall bli både en idrottslig och arrangörsmässig framgång. Det ska visa upp Falun och Dalarna genom Vinterstudion och alla andra TV bolag som är på plats.
– Och vill man köpa en bra julklapp är det bara att gå in Svenska Skidspelens hemsida och köpa biljetter, avlutar Anki.

Text: PeO KARLSTRÖM

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp