Toppfält: innehåll
Nu Väntar Väsman Arena På Kung Bores Ankomst

Nu väntar Väsman Arena på Kung Bores ankomst

LUDVIKA
En paradis för alla som gillar att ta sig fram på stålskodd fot! Bengt
Åkman, i föreningen Väsman VinterArena, lovar bästa tänkbara förhållanden på sjön Väsman i Ludvika  i vinter.

– Allt hänger i slutändan naturligtvis på vår Herre, tillägger Åkman. Ger han oss den kyla som krävs så ska vi göra vårt för att alla ska trivas. Nu är Kung Bore välkommen!
Den tredje säsongen står inför dörren med en mil upplogad arena på sjön. Om allt fungerar som Åkman hoppas på  kommer den att vara åtta meter bred. Banan sträcker sig från hamnpiren i Ludvika bort mot Bärholmarna, Sörvikslandet, Brunnsvik med vändpunkt i Norrvik.
– Vi i föreningen kommer att stå för all plogning och skrapning. Ludvika kommun har bidragit med 18 000 kronor i bidrag för reparationer och drivmedel på 4-hjulingen som vi använder. Vi är fem man som kommer att dela på arbetet. 

Bengt Åkman
Ansvarig. Bengt Åkman är för tredje året ansvarig för skötseln av den fina isbanan på Väsman. Nu måste ”Kung Bore” göra sitt!!

POPULÄR ISPROMENAD
Nu är det bara att gå runt och vända på ett par rejäla köldknäppar för att banmakingen ska kunna inledas. Om allt går som vi hoppas ska vi kunna börja verksamheten en bit ut i januari. Intresset för banan är väldigt stort.
Detta märktes klart och tydligt under senaste vintern. Inte minst har det blivit väldigt populärt att ispromenera.
– Att vandra en skön solig, vindstilla dag med blå himmel är ljuvligt!  Nu när vi har den här pandemin hängande över oss kommer responsen från allmänheten att vara än större, siar Bengt Åkman. 
Ludvika kommer nu att ingå i föreningen Skating Dalarna där även Borlänge och Falun ingår. 
Föreningen finns på nätet och där informeras bland annat om isarnas beskaffenhet. Kan man inte åka i Borlänge kanske det går att åka i Ludvika eller vice versa. 

VÄRMESTUGA PLANERAS 
Informationstavlor kommer att sättas upp vid Piren och i Sörvik. Där kommer den senaste informationen om isarna att finnas. Där finns även uppgifter om ett telefonnummer där man kan swisha ett frivilligt belopp till föreningen. 
– Vi tänker att utveckla Väsman VinterArena framöver. En värmestuga planeras och även möjligheter att kunna hyra skridskor finns på agendan. 
På frågan om hur Åkman själv tar sig fram på isen svarar han skrattande: 
– På vanliga hockeyrör! Jag har provat de längre rören och får väl spara ihop till ett par! 
Det kan väl tilläggas att all bilkörning på banan är totalförbjuden! 
Text och foto: HARALD LOHSE 

Väsman magiskt vackert
Magnifikt. En kvällstur på Väsman VinterArena kan vara magiskt vackert i månskenet. I vinter sträcker sig den runt en mil långa banan från hamnpiren i Ludvika till Norrvik. 
Knapp, skrolla upp