Toppfält: innehåll
Ny Cupfeber I Borlänge

Ny cupfeber i Borlänge

Chelsea
BIK United har haft mycket internationellt utbyte. Det började i italienska Castellarano 2006. Där fick borlängekillarna möta Chelsea från London och skapade då kontakter som gjorde att Chelsea kom till Borlänge tre år i rad. På bilden ser vi en situation från matchen i Castellarano. Spelaren i mitten är BIK:s Mikael Falk och spelaren till höger är Chelseas Sami El-Kashef. Han låg bakom att Chelsea kom till Borlänge. Foto: SVEN-ERIK KARLSSON

BORLÄNGE
Dalecarlia cup går som tåget. Nu kommer nästa fotbollsfest till Borlänge. SM och Special Olympics Nationella spel i parafotboll kan komma att samla upp emot 50 lag till turneringen på Sportfältet den 6–8 september.

Arrangörsföreningen Buller­myrens IK:s starka kraft i parafotboll stavas, Ulf Jonasson. Han är både lagledare och huvudansvarig för klubbens satsning på BIK United.
– Vi hoppas på mellan 40–50 lag i SM, säger Ulf Jonasson och utvecklar:
– Vi har ansökt om SM i två år och nu är det äntligen vår tur. Det är mycket jobb men ändå kul då det är så mycket glädje med fotboll.

SM är öppet för sju- och femmannalag. Och går det som Jonasson vill kan man också bjuda på ett par ny­heter.
– Vi siktar på att få med tjejlag. Vi kommer eventuellt också att bjuda in något utländskt lag. Och nappar något lag så deltar man i så fall inofficiellt i SM.
– Alla tycker det är så kul att spela mot utländskt motstånd så vi får se om det går i lås.

Cupfeber
Ulf Jonasson (till höger på bilden) skapade utländska fotbollskontakter vid besöket i Italien. Här får han telefonnumret av en italiensk ledare.
Foto: SVEN-ERIK KARLSSON

Hur ska ni klara att organisera allt?
– Hela »Bullis« styrelse står bakom arrangemanget och vi har många frivilliga krafter som ställer upp

– Det blir typ samma upplägg som för Dalecarlia cup och det känns fantastiskt att vi nu får och kan arrangera SM i parafotboll.

Ola Brossberg är ord­förande i Dalarnas para­sportförbund. Så här säger Brossberg om SM:
– Borlänge ligger geografiskt bra till. Sportfältet med alla planer och närheten till centrum är plusfaktorer.
– Jag tycker det är bra att Bullermyrens IK tagit åt sig arrangemanget.

Vad kan ni i parasport­förbundet hälpa till med?
– Vi kan bidra med erfarenhet och kompetens i olika frågor. SM är ännu ett bra exempel om allas rätt till inkludering i samhället och arrangemanget passar bra i tiden, understryker Ola Brossberg.

Text: PER-ÅKE GRANLUND

Knapp, skrolla upp