Toppfält: innehåll
Ny Ordförande  I IBF Falun – Klas Hedlund Tar över Klubban

Ny ordförande i IBF Falun – Klas Hedlund tar över klubban

IBF_Falun
Klubbdirektör Ola Linnteg och IBF Faluns nya ordförande Klas Hedlund.

FALUN IBF Falun var utan ordförande i över ett år, men vid årsmötet för två månader sedan presenterades en ny ordförande.
Klas Hedlund, VD för Miljönären, antog utmaningen att styra en av Sveriges mest offensiva och framgångsrika innebandyföreningar.

Jag gör det av ren nyfikenhet. Jag attraheras att få vara med och bidra med företagarandan, säger Klas. Idrottsligt har inte Klas några större meriter. En kort sejour i pingisens värld är egentligen allt.
Idrott är däremot inte främmande för Klas. Han är uppväxt i ett riktigt idrottshem. Pappa Erland var handbollstränare och sportjournalist och mamma Margaretha var spelare. Klas är mer eller mindre uppväxt i idrottshallar runt om i Dalarna.

– Kanske därför jag inte började idrotta. Det var enormt mycket sport i vårt hem, säger Klas.

När ett av Klas barn började spela innebandy fick han upp ögonen får sporten. Tempot och intensiteten samt att kunna träffa denna lilla boll med sådan precision beundrar jag varje gång. Klas har från början gjort klart för föreningen att han inte lägger sig i den sportsliga delen.
– Jag skall framförallt jobba med målsättningar, organisation och varumärket IBF Falun. Det är viktigt att organisationen även håller elitklass. Organisationen och det sportsliga måste gå hand i hand, säger Klas.
Han är även medveten om att innebandyn är på väg in i den traditionella idrottens modell.
– Vi måste ha klart för oss att spelarlöner och övergångssummor blir en vardag även för innebandyn.
Som företagsledare förstår han idrottens betydelse för tillväxten i regionen.
– Vi behöver elitföreningar i Dalarna för att utveckla regionen. Brage och Leksand är typexempel. De har varit regionens skyltfönster i många, många år. Nu skall även IBF Falun vara en del av detta fönster, säger Klas. Han är lika klar med att samarbete mellan elitföreningarna är ett måste framöver.
– Varför skulle inte föreningarna på Lugnet kunna samarbeta mer. Varför inte knyta ihop hela områdets stora föreningar och ha en gemensam nämnare. Det kan vara sponsring, inköp mm. Jag tror nästan det är ett måste att vi agerar tillsammans.
Men först skall han jobba med varumärket IBF Falun.
– Vi måste bli betraktade som en elitförening. Här gäller det att paketera varumärket och ta innebandyn in i idrottens och företagarnas finrum, säger Klas.
Klas har gjort en rivstart och infört ett företagartänk i organisationen. Styrelsen är jättebra. Det finns en medvetenhet. Vi vet att vi har ett hårt arbete framför oss, men jag tog inte detta uppdrag för att räkna timmar utan för att jag ville bidra. Draken lyfter alltid i motvind, avslutar Klas.

Text och foto: Peo Karlström

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp