Toppfält: innehåll

Premiär för svensk långloppscup på skidor

Björn Dählie SKI Challenge är namnet på Sveriges nya långloppscup på skidor. Cupen kommer att bestå av fem av de populäraste långloppen i Sverige.

I cupen kommer fyra deltävlingar räknas i den totala sammanställningen där cupfinalen går två veckor innan Vasaloppet. Huvudmännen bakom cupen är Martin Holmstrand och Lasse Strand, båda med bas i Falun. Lasse Strand ansvarar bland mycket annat sedan 14 år tillbaka för Mitsubishi MTB Challenge, sommarens långloppscup på MTB. Björn Dählie SKI Challenge kommer inte bara att kora den bäste manlige och kvinnliga elitåkaren för säsongen, utan också utse de främsta i åldersklasserna 40, 50, 60 år i cupen. Det kommer även vara en klubbklass där hela föreningens poäng oavsett klass och kön kommer räknas.

Inte bara elit
Att inte bara rikta fokus på elitåkare utan också se den stora massan har varit en av grundidéerna till cupen säger dess samordnare, Martin Holmstrand. Det är i åldersklasserna bakom elitleden som drivkraften och det stora intresset för långlopp på skidor finns idag, fortsätter han.
Intresset för svensk för längdskidsport är enormt och har vuxit i takt med alla de internationella skidframgångar Sverige haft under många år. Populariteten kring landets alla långlopp på skidor har ökat markant men det har saknats en cup med gemensam plattform, standardiserade klasser och resultathantering, med kraften att växa och ta sin självklara plats i svensk skidsport. Efter lång tid av förberedelser och hårt jobb blir nu detta verklighet i vinter.
Med bakgrund av Björn Dählies förstärkta position som varumärke i alla de nordiska länderna ser vi det som naturligt och mycket intressant att kunna vara med och utveckla konceptet Björn Dählie SKI Challenge. Långloppscupen ger oss möjlighet att vara närvarande på många arenor under vintern där vi önskar att träffa våra kunder, säger försäljningschef Roger Mohaugen.

Loppen som ingår i cupen är: AXA Ski Marathon (Falun), Intersportloppet (Mora), Västgötaloppet (Ulricehamn), Wadköpingsloppet (Örebro) och Skinnarloppet (Malung).
För mer information: www.langloppscupen.se

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp