Toppfält: innehåll

Så blev livet för Jens efter hockeykarriären

Jens Bergenström avslutade hockeysatsningen i Leksands IF. I framtiden väntar en ny karriär som fastighetsmäklare. Foto: PRIVAT

BORLÄNGE
Hela tolv säsonger i Leksands IF. De flesta framgångsrika. Det gav Jens Bergenström kultstatus i supporterkretsar.
– När jag väl beslutade mig för att sluta kändes det ändå skönt, berättar han.

Skridskor och klubba är lagda på hyllan. Nu handlar det om en civil karriär bland oss vanliga vardagshjältar.
– Jag fick en del anbud från olika företagare, vilket var skoj och uppskattat. Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge höll sig framme och lockade med en spännande utbildning som fastighetsmäklare.

BLEV MÄKLARE
– Jag är anställd av Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge även under studietiden. Svensk Fastighetsförmedling är den enda mäklarfirman idag som har möjligheten att handplocka kandidater och en egen skräddarsydd utbildning. När studierna är avklarade börjar jag arbeta som fastighetsmäklare. En dag i veckan arbetar jag på mäklarfirman, samtidigt som jag pluggar på en mäklarexamen under kvällstid, redogör Bergenström och fortsätter:
– Jag arbetar även deltid som marknadsansvarig på Dalsjö golfklubb. Så nu har man två jobb plus skolarbeten. Och studerar gör jag på kvällarna efter att vi lagt barnen.

Kan du ha nytta av att ha spelat hockey i nya karriären?
– Absolut, då jag lärt känna mycket folk genom åren. I hockey gäller det att vara en bra lagspelare och sätta upp gemensamma mål.
– Mina nya jobb bygger på att kunna föra sig, vara utåtriktad och att man gillar att prata med folk. Viktiga saker som går hand i hand med vad jag lärde mig inom hockeyn.
Vad är detsom lockar som fastighetsmäklare?
– Jag är intresserad av saker som gör människor glada. En fastighetsaffär är oftast den största enskilda affären man gör. Utmaningen ligger i att hjälpa till så att det ska bli så bra som möjligt för alla parter.

NYA MÅL
En hockeykarriär varar inte för evigt. Inte heller för Leksandsikonen Jens Bergenström. Nya mål i siktet är nu i stället i rollen som fastighetsmäklare och marknadsansvarig på Dalsjö Golfklubb.
– Jag har haft en enorm fördel av att jag varit Leksands IF trogen under merparten av mitt hockeyliv. Många ser mig som en lagspelare och övergången från hockeyn till det jag nu sysslar med har gått enkelt och smidigt, understryker en ödmjuk och tacksam, Jens Bergenström.

Faktaruta
Jens Bergenström.
Född: 19800912.
Familj: Hustrun Ingrid (driver Klipperian på Jaxtorget), döttrarna Rut, 6, och Majlis, 2 år.
Bor: Villa i Hytting.
Bil: KIA Sportage-16.
Fritidsintressen: Familjen, golf (handicap 6) men är allätare av sport.
Vet vi ej om Jens: Som liten drömde jag om att bli revisor.
Hockeykarriärens tre största ögonblick:
1. När vi gick upp i SHL 2012/13.
2. Första gången, säsongen 04/05, när vi gick upp i SHL.
3. Har vunnit poäng- och målligan två gånger i Allsvenskan.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp