Toppfält: innehåll
Sara Kristoffersson Har Lagt Klubban På Hyllan

Sara Kristoffersson har lagt klubban på hyllan

BORLÄNGE
Hon började karriären i Kristinehamn, där hon föddes för snart 30 år sedan. Men då var det hockey hon ville spela, tack och lov blev det innebandy istället.
Och vilken karriär hon kan blicka tillbaka på när hon nu definitivt lagt klubban på hyllan.

Sara Kristoffersson har lagt klubban på hyllan

Via innebandy i hemstaden Kristinehamn gick resan till Karlstad, Falun, Mora och förstås landslaget (där med bland annat 4 VM-guld, vald till MVP 2011 – mest värdefulle spelare ).
Säsongen 09/10 blev hon vald till årets spelare i Sverige och i den blågula dressen blev det 60 matcher och 57 mål.
Hon var känd för sin fantastiska klubbteknik och sitt målsinne, motståndarna hade vekligen svårt att stoppa henne.
Hennes bästa minne från innebandykarriären?
– Det där var svårt, säger Sara, för de är många. SM-finalerna, den svåra vägen dit, VM-gulden med mera, så minnena är många.
En envis skada störde Sara under de sista åren i karriären, länge trodde hon att det var musklerna på baksidan låret som var ”boven”, men efter att ha konsulterat Leif Svärd i Göteborg visade det sig att det var pålagringar på höftkulan.. Nu är hon opererad och allt känns bra. Tack vare operationen och envishet kunde hon bli fit-for-fight till SM-finalen 2014 med Mora mot Djurgården, då blev det silver.

VÄRVADES TILL FALUN
Första tiden i karriären pendlande hon med lagkamrater från Kristinehamn till spel i Karlstad, därifrån spred sig ryktet om hennes talang och hon blev värvad till Falun. Då hade hon nyligen gått ur gymnasiet så flytten var ett stort steg, att flytta hemifrån och komma till ny omgivning med egen bostad. Det var mycket kämpigt, men lärorikt.
Efter många framgångs­rika år med Falun (med bland annat finalförlust mot Balrog) blev det överraskande övergång till Kais, Mora. En övergång som hon upplevde som väldigt tuff då många ansåg henne vara en svikare.
Men övergången fick henne att växa som människa, hon lärde sig enormt mycket. Två sejourer i Mora (SM-silver och ett brons), mellan de medaljerna en säsong tillbaka i Falun, men nu är det slutspelat.
Hon fick uppleva enormt mycket tack vara sporten, men SM-guldet fick hon aldrig vara med om att spela hem, trots två de två finalbesöken.
När det var slutspelat återvände hon till hemlandskapet Värmland, men kärleken till fotbollspelaren Mikael Eklund tog henne tillbaka till Dalarna.
Nu jobbar hon i Falun, bor i Borlänge och vore väl egentligen utmärkt som sportchef/värvningsansvarig i någon innebandyklubb.
För brinner för sporten, det gör hon fortfarande.

Text och foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp