Toppfält: innehåll
Säters Friidrottare Har Fått Sina Efterlängtade Allvädersbanor

Säters friidrottare har fått sina efterlängtade allvädersbanor

Säter
Full fart i invigningsloppet på Säters nya banor. Från vänster veteranen Göte Hinders, Stora Skedvis Jonna Claesson, Clara Jansson, politikern Jesper Sjöberg, kommunalrådet Abbe Ronsten och Frida Hjorth.

SÄTER
– Vi har fått vänta alldeles för många år på det här, så nu känns det kul att få inviga den här anläggningen, sa Säters kommunalråd Abbe Ronsten när han invigde allvädersbanorna vid Säters IP.

Under många år har Säters IF Friidrottsklubb väntat på att en modern anläggning och till en sådan hör allvädersbanor. Kolstybb hör forntiden till.
– Vi vill skapa en attraktiv kommun och idrott är en del av det, tillade Ronsten.
För ett år sedan invigdes motionscentralen bara några stenkast från Säters IP. Därmed hade skidåkare, orienterare och cyklister fått sitt.
Lördagen den 25 oktober var det friidrottarnas tur. En anläggning som kostat 4 miljoner kunde invigas.
– Det här har varit aktuellt i många år, men Säters kommun har väl haft annat att lägga pengarna på, men nu fick vi får del, säger Annica Hjorth, eldsjäl i Säters IF FIK.
Under en regnig invigningsdag arrangerades också tävlingar. En första var ett 60-meterslopp där ungdomar från klubben utmanade kommunalrådet Ronsten.
Det blev inte Ronsten som fick bryta målsnöret först.
Annica Hjorth påpekar:
-Vi kunde konstatera att banorna håller hög klass.
Bland annat slog klubbens superlöfte, 11-åriga Frida Hjorth, nytt personligt rekord i längd med 5,25.
Nu hoppas och tror man i klubben att antalet aktiva i klubben skall öka. I dag finns tolv aktiva i åldern 10-19 år, men dessutom några veteraner och många barn under 10 år.
– Med den nya anläggningen hoppas vi att seniorerna vill stanna hos oss. Under de senaste åren har de flyttat till andra klubbar.
Fram till nu har en del tränat på kolstybben, men dessutom tränat i Hedemora. Det är inte bara Säters IF FIK som får nytta av den nya anläggningen utan även Stora Skedvis friidrottare. En från den klubben, Jonna Claesson, var för övrigt med i invigningsloppet.
Med det här har Säters kommun det mesta som behövs för kommunens idrott. Vid Skönviksområdet finns sporthall, simhall och golfbana. Vid Säters IP har fotbollen, friidrotten och ishockeyn det som behövs och strax intill motionscentralen som invigdes förra året. Dessutom ett ridhus i Dalsbyn.

Text och foto: SVEN-ERIK KARLSSON

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp