Toppfält: innehåll
Södra Dalarnas Idrottscentrum – Här Finns Anläggningar För Många Sporter

Södra Dalarnas Idrottscentrum – här finns anläggningar för många sporter

Bowlinghall_hedemora
Bowlinghallen i Vasahallens källare har rustats upp med nytt golv och nya maskiner.

HEDEMORA När Vasaliden Arena stod klar för tre år sedan kunde Hedemora verkligen kalla sig för Södra Dalarnas Idrottscentrum. Nu har kommunens ungdomar fått en komplett anläggning. Redan tidigare fanns ju Vasahallen, sporthallen som lockar mest vintertid.

Men framgångar nås också i Bolidenhallen, ishallen där Hedemora SK huserar med spel i division 1. Här finns troligen förklaringen till att ungdomar i Hedemora når framgångar. I den senaste TV-pucken fanns inte mindre än fyra HSK-killar med i Dalarnas lag. Ett bevis för att klubbens ungdomsverksamhet blomstrar.

I bowlinghallen i Vasahallen är det också ungdomar som ser till att där är Hedemora i toppen i Dalarna. Ungdomarna har till och med en egen förening, Hedemora Ungdoms Bowlare. I Garpenberg är det utförsåkning i Ryllshyttebacken som populärt på vintern. IFK Garparna Slalomklubb är för övrigt kommunens enda slalomklubb.

Långshyttan har det väl förspänt med idrottshallar. Sida vid sida står ishallen och sporthallen. Men mest verksamhet är det förstås i Vasahallen. Kombinationen Vasaliden Arena och Vasahallens sim- och sporthall ger goda möjligheter för stora arrangemang.
– Vasahallen, en komplett sporthall, som också inrymmer simhall och bowlinghall.

Sedan några år tillbaka arbetas det hårt för att locka föreningar och förbund som söker platser för läger, cuper och utbildning. Täby Basket är ett bevis för att Hedemora har lyckats med detta. Fyra år i rad har Täby Basket haft träningsläger i Hedemora med cirka 275 deltagare. Visst har Hedemora blivit Södra Dalarnas Idrottscentrum.

Text: SVEN-ERIK KARLSSON

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp