Toppfält: innehåll
”Handbollen Har Allt”

”Handbollen har allt”

MOCKFJÄRD – Anna Ringsén från Sälje är en av alla eldsjälar som Sport i Dalarna uppmärksammar. Hon är den bästa motorn för IFK Mockfjärd Handboll. Det säger alla när Sport i Dalarna frågar runt i byn.
Ett stort hjärta. Ett stort eng gemang. Så säger Josefine Olman i handbollsklubben när hon ska beskriva Anna Ringsén.
 –Hon betyder jättemycket för oss, säger Josefine.
 Anna Ringsén är ordförande i IFK Mockfjärd handboll, lagledare och tränare för F19–laget (tjejer). Hon har spelat handboll själv. Nu blir det mest fotboll, säger hon.
 Handboll är en perfekt sport, säger Anna. Den är tuff men vänlig. Alla är snälla mot varandra och alltid kompisar efter match. Vi bygger både styrka och kondition.
 Anna Ringsén menar att intresset bland ungdomarna och föräldrar gick ner efter pandemin. Folk blev bekväma. Nu har föreningen sakta börjat arbeta sig uppåt igen. Samarbetet med Nås IF har gett resultat och fler och fler ungdomar har börjar spela.
 Vi är i Mockfjärds Sporthall och gör intervjun. Hallen imponerar med sin fullstora plan.
 –Egentligen skulle vi behöva mer träningstider. Men vi konkurrerar med innebandyn som också är här i hallen, säger Anna.
 Klubben har spelare från orter i närheten: Sifferbo, Åhl Kilen, Vansbro, Nås och Björbo. Vi har några tjejer som går på gymnasiet i Älvdalen och Falun. Dom kommer hem och tränar på fredagkvällarna, berättar Anna.
 Det märks att Anna brinner för handbollen i Mockfjärd. Hon pratar lättsamt och engagerat om sporten och sitt ledarskap. Hon ser mer möjligheter än problem när vi pratar.
 –Jag vill inte att det här ska dö ut, säger Anna
 –Jag har hållit på i 15 år och blivit lite av en ”mamma” för många. Jag har följt flera sen de var små.

Foto och text Mats Rönnblad

Knapp, skrolla upp