Toppfält: innehåll
Sportcamp – En Bred Sportsatsning I Leksand

Sportcamp – en bred sportsatsning i Leksand

Sommarland blir centrum för Leksand Sports Camp nästa sommar.

LEKSAND
Leksand Sports Camp slår upp portarna nästa sommar. Leksand Strand, Leksand Sommarland och idrottsanläggningar i närheten är basen.
– Sports Camp är ett multisportläger för ungdomslag eller enskilda deltagare. Vi erbjuder program för en dag, några dagar eller en hel vecka, säger projekt­ledare Håkan Åman.

Sports Camp är ett begrepp runt om i landet. Störst är Stadium Sports Camp i Norrköping och Halmstad. I sommar öppnar Sports Camp i Leksand.
– Leksand har förutsättningarna och kapaciteten, då bra boende, Leksand Sommarland, restauranger och idrottsanläggningar finns inom gångavstånd.
– Leksand är som gjort för dag- och veckoläger för många och ett övergripande mål är förstås också att få fler att upptäcka och tycka om Leksand, säger Åman.
Under drygt ett år har förberedelserna med Sports Camp i Leksand pågått. Kommunen, näringslivet och föreningarna i Leksand är naturliga och viktiga samarbetspartners. Kyrkan har också kontaktats för konfirmationsläger inom ramen för Sports Camp.
– Sport Camp är som en chartrad all-inclusive-vecka. Fast på hemmaplan. Allt, och med Leksand Sommarland som krydda, ingår i paketet, berättar Håkan.

SÖKA STIPENDIUM
Deltagare kan söka stipendium och ta del av värdecheckar för att reducera avgiften. Sport Camps partners kan välja att dela ut värdecheckar eller heltäckande stipendier till några få deltagare eller erbjuda reducerade deltagaravgifter till fler barn och ungdomar.
Leksand Sports Camp har redan inlett marknadsföringen. Flera förfrågningar har kommit från föreningar och lag. Intresset får efterhand styra hur stora grupperna och aktiviteterna blir. Efter nyår öppnar bokningen på Leksand Sports Camps hemsida.
– Vi ser gärna att ledare tar med sitt lag till Leksand Sports Camp. Vi erbjuder ledarersättning samtidigt som laget får en härlig naturupplevelse i Leksand.
– Vi startar upp nästa sommar under veckorna 25, 26 och 32. Längre fram kan det handla om att vi provar både höstlov, påsklov och sportlov, avslutar Åman.

 

Leksand Sports Camps idé:

Att ge barn och ungdomar en aktivare fritid med god kamratskap och goda värdegrunder när barnen har lov och föräldrarna normalt arbetar. Läs vecka 25,26 och 32, sommaren 2018.

Nolltolerans gäller mot alkohol, droger, tobak och alla typer av mobbing eller övergrepp.

Alla deltagare tillbringar hela sin vistelse hos oss på ett och samma område. I paketet ingår allt från mat och logi till träningar och aktiviteter.

Deltagarna behöver inte vara anslutna till någon förening för att få vara med, utan väljer den huvudidrott som passar bäst.

Träningarna/aktiviteterna är anpassade för att alla deltagare ska utvecklas efter sin nivå.

 

Text: MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp