Toppfält: innehåll

Sportfältet en utmärkt arena för handikappfotboll

BORLÄNGE  När handikapp­idrottsförbunden i Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Uppland, Stockholm, Västmanland och Närke vid ett möte på våren 2007 planerade ett seriespel i fotboll för dessa distrikt höll det på att inte bli av.
Vem kan arrangera ett serie­spel med 28 lag under en dag?

I Stockholm var det omöjligt, likadant i Uppsala, Västerås och Örebro. Då höjde Ulf Jonasson från Borlänge United sin röst:
– Vi kan arrangera det i Borlänge.

Det beskedet mottogs med tvivel från många som deltog vid mötet.

– Hur skall ni klara av det i Borlänge? var frågan från många av mötesdeltagarna.

– Inga problem, vi klarar det sa Ulf.

Ulf Jonasson visste att det inte var några problem att klara av att spela ett 80-tal matcher under en dag. Han visste att i Borlänge fanns Sportfältet. Så Borlänge United tog åt sig att arrangera det där seriespelet med 28 lag. Fem planer på Sportfältet hyrdes av Borlänge kommun. Det räckte för att klara av seriespelet under en dag.

Så när lag från AIK, Hammarby, Djurgården, Örebro SK med flera kom till Borlänge blev förvåningen stor.
– Inte visste vi att ni har ett så stort sportfält i Borlänge.

Med spel från klockan 9 på morgonen till 18 på kvällen spelades ett 80-tal matcher och betyget blev med utmärkt beröm godkänt. Det bästa med allt var att samtliga lag var samlade på samma plats.

– Fantastiskt bra gjort, sa en ledare i Hammarby, trots att hans lag slutade på sista plats i sin serie.

Arrangörsklubben Borlänge United ville gärna ta det här arrangemanget fler gånger, men så blev det inte. Stockholmsklubbarna tyckte att det räckte att göra en resa till Sundbyberg. Tjugo mil till Borlänge ansågs vara för långt.
Så numera avgörs seriespelet för funktionshindrade i mera lokala serier. Borlänge United spelar i en serie med lag från Sandviken, Gävle, Bollnäs och Korsnäs.

SVEN-ERIK KARLSSON

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp