Toppfält: innehåll
Störst I Dalarna

Störst i Dalarna

Stefan Axelsson har genomgång med Insjöns innebandyspelare. Här på träning i Leksandshallen i Leksand.

INSJÖN. Ingen ort i Dalarna har fler innebandyspelare per invånare. Med över 200 aktiva i sammanlagt 12 lag är Insjön den största orten i länet inom innebandyn.

Det bor 3000 personer i Insjön. Orten har starka traditioner inom orienteringen men sedan många år tillbaka dominerar innebandyn.
– Vår sporthall fungerar som en fritidsgård, berättar Fredrik Sjöblom en av klubbens tränare.
– Deltar man inte på banan så sitter det massor med folk runt sargerna och tittar.

Legendarisk förening

Insjöns IF Bollklubb är en legendarisk förening. Startåret 1905 imponerar. 1994 kom innebandyn igång. Sporten växte snabbt och är störst av föreningens sektioner som också rymmer fotboll och hockey.
– En engagerad styrelse och många bra ledare. Det tror jag är förklaringen till innebandyns starka ställning i Insjön, säger Göran Rörvall.
– Sen är sporten enkel och billig. Det bidrar. Det behövs bara ett par bra skor, en klubba och en boll.

Flyttar till större orter

Några av vinnarna i Buster-cup (P 98): Olle Stenqvist, Eric Marcus, Adrian Chilo, Felix Sjöblom, Robin Lundgren och Tobias Stenback.

Innebandysektionen har lag i division tre och fyra. I fjol spelade Insjön i division två och var nära att klara kvalet till ettan.
– Många spelare flyttar till större orter. Därför har vi svårt att nå de högsta divisionerna, säger Lars Andersson som tränar ett av herrlagen.
– Sen är det klart att vi saknar en fullstor bollhall. Vår hall i Insjön håller inte måtten för spel i högsta serien. Och inte hallen i Leksand heller.

Framgångsrika cuper

Innebandyn i Insjön är framgångsrik i cuper och turneringar. Senast vann P 98 prestigeturneringen Buster-cup i Mora med lag som Storvreta, Högalid och Edebäck bland motståndarna.
– En stor framgång för oss, säger Fredrik Sjöblom.
– P 99-00 är också duktiga liksom P 97 som vunnit B-slutspelet i Mälarenergicup i Västerås.

Text & Foto: MATS RÖNNBLAD

Insjöns innebandysektion lever högt på duktiga ledare och tränare. Från vänster: Joakim Lundberg, Lars Andersson, Fredrik Sjöblom och Göran Rörvall.
0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp