Toppfält: innehåll
Sussi Brinner För Att Hjälpa överviktiga Barn

Sussi brinner för att hjälpa överviktiga barn

Sussi Wilén Dacke vill skapa en lättare framtid för överviktiga barn.

FALUN
1 september 2014 startar Sussi Wilén-Dacke Glimma barn och ungdom.
– Vi vill bidra till en lättare framtid för överviktiga barn och ungdomar som saknar möjlighet att förändra sin situation på egen hand.

Allt fler i samhället drabbas av övervikt och det kryper nedåt i åldrarna. Bland landets unga vuxna mellan 16-29 år lider 26 procent av fetma eller övervikt visar siffror från Folkhälsomyndigheten. Och inget tyder på att trenden går nedåt, tvärtom.

EN  DRÖM
– Glimma barn och ungdom är min stora dröm och många familjer söker sig till oss både i Falukommun och utanför Falun. Glimmas verksamhet ligger i framkant och behovet är stort att hjälpa dessa familjer. Idag söker sig inte bara familjer med problematiken övervikt till oss utan familjer med andra behov, säger Sussi.
Sussi brinner för att hjälpa barn och unga, hon har arbetat många år som fritids­pedagog. När hon tog sin licens som personlig tränare, PT, tog hon också engagemanget för barn och unga med sig in i träningslokalen.
Glimma barn och ungdom fick ett ekonomiskt bidrag av Falukommun för uppstart samt till verksamheten. Verksamheten startades upp 1september 2014. Därefter har Glimma barn och ungdom ej fått mer ekonomisk hjälp.

SJÄLVKLARHET
– Det kostar pengarna att vara med i Glimma och många familjer har inte den ekonomiska möjligheten att vara med, säger Sussi.
– Det ska vara en självklarhet att alla familjer som är i behov av Glimmas hjälp ska kunna få den och jag sliter hårt med att få in pengar till föreningen så verksamheten kan fortsätta bedrivas, säger hon.
Vi kommer ha ett Glimma Lopp runt Kålgårn den 21 maj i samarbete med Främby Udde Resort där pengarna vi får in går till verksamheten.
I sommar kommer vi ha Glimmas sommarkollo på Gullnäsgården för Glimma barnen. Måndagar och fredagar mellan 9:30-15:30 kommer vi ha vår verksamhet ute på Gullnäsgården.
– Vi vill rikta ett stort tack till er alla som hjälper oss i Glimma barn och ungdom och som ser hur vi kämpar så med en verksamhet som ska vara en självklarhet , avslutar Sussi.

Sussi Wilen Dacke
Gör: Grundare och initiativ tagare till Glimma barn och ungdom samt som Personlig tränare och kostrådgivare i Glimma Training
Bor: Falun.
Familj: Gift, och har en dotter på 20 år som bor på Teneriffa.
Fritidsintressen: Träna och umgås med vänner.

Text och foto: LILLIS ÅKERBLOM

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp