Toppfält: innehåll
Sussie Tar över Lugnets Fysiocenter – Nu Börjar Det  Hända Saker

Sussie tar över Lugnets Fysiocenter – nu börjar det hända saker

Sussie Wilen Dacke
På väg uppåt. Sussie Wilén Dacke sätter fart på Lugnets Fysiocenter

1990 startades Lugnets Fysiocenter tillsammans med Falukliniken, som då var ett privatsjukhus i Falun. 1997 stänges Falukliniken och Lugnet Fysiocenters flyttlass gick till nuvarande lokaler på Svärdsjögatan 28, Gamla Lasarettet och Epidemisjukhus. 

Initiativtagare till Lugnets Fysiocenter var Åke Embretzén och Mats Gezelius. 29 år senare har man valt att säja sin verksamhet.

Ny ägare är Sussi Wilén-Dacke. Sussi har de senaste åren varit en riktig eldsjäl i Glimma och innan dess en populär instruktör och påhejare på Må Bättre i Falun. Vill påpeka att övertagandet av Lugnets Fysiocenter har ingenting med nedläggningen av Glimma att göra.

Och det har redan börjat hända saker på Lugnets Fysiocenters populära Gym. Nya cyklar och nya styrkemaskiner kommer dagligen. Dessemellan får väggarna nya inspirerande målningar.
– Vi vill göra det lite mysigare för våra stadiga och nya kunder. Gym är verkligen populärt i alla åldrar, poängtera Sussi, som själv kommer att vara instruktör.
– Vi kommer även att införa familjekort på gymmet. Viktigt att man kan träna tillsammans. Det stimulerar.
– Lugnets Fysiocenters övriga verksamhet kommer inte att förändras.
– Jag, Mats och Jenny kommer att vara kvar som sjukgymnaster även i fortsättningen, poängterar Åke Embretzén.

Däremot släpper jag och Mats själva ledningen av verksamheten. För kunden blir det ingen skillnad.

Idag finns det sex sjukgymnaster, en massör/träningsinstruktör, en läkare och två receptionister i Lugnets Fysiocenters lokaler.
– Så kommer det även vara fortsättningsvis. Blir det någon förändring så blir det sannolikt en utveckling av verksamheten, säger Sussi.

Den största skillnaden, efter ägarskiftet, syns på företagets gymavdelning. Där möts man idag av en leende Sussi.

Text och foto: PeO KARLSTRÖM

Knapp, skrolla upp