Toppfält: innehåll

Torkel Holst ny fritidschef i Leksand

– Leksands nya bollhall är ett jätteprojekt, säger
Torkel Holst ny fritidschef i Leksands kommun.

Torkel Holst är ny fritidschef i Leksands kommun. Han har en bakgrund som både fotbolls- och bandyspelare i Falun.

Föreningarna är det viktigaste vi har. Utan dom blir det ingen vettig fritids-och idrottsverksamhet i kommunen. Torkel Holst är kristallklar när vi träffas. Det är det rika föreningslivet som bär upp Leksands goda rykte som en aktiv fritidskommun, menar Torkel.
– Det vill jag jobba vidare med. Jag vill bygga en personlig kontakt med föreningarna., säger Torkel.
– Men också försöka få igång andra sporter som i dag inte är så framträdande i Leksand.
Torkel Holst, 48, är falu­grabb. I tonåren var han framgångsrik fotbollsspelare i Falu BS och spelade dessutom i juniorlandslaget. Senare blev han fotbollstränare i Hälsinggården. Torkel är ekonom och socionom och har bland annat varit chef och utvecklat äldreomsorgen i Falun och Borlänge innan han kom till Leksand.
– Jag ville prova nåt nytt. Leksand passar mig. Jag har en syster i Västannor, så lite rötter finns det här, säger Torkel.
Torkel har stora projekt framför sig. Den nya idrotts- och bollhallen som ska byggas ihop med Leksandshallen är en av många huvuduppgifter. Den planeras att färdigställas vintern 2019/2020.
– Ett jätteprojekt som jag vill vara med att ro i land. Hallen är helt nödvändig för Leksand. Där ska rymmas innebandy och andra inomhusidrotter, berättar Torkel.
– Hallen är också ett måste för skolorna runt om.

NYA SPORTER
Torkel nämner hundsport, disc-golf och MTB som sporter som kan lyftas fram i Leksand. Skateboarden likaså som just nu bygger en ny park.
Leksands skidanläggningar och skidspår är viktiga menar Torkel. Liksom skridskoåkningen på Siljan.
– Vi stöttar föreningarna med maskiner och bensin så att isarna kan plogas, säger Torkel.
– Planer finns på att förlänga elljusspåret på Granberget med en kilometer i vinter. I Insjön ska också elljusspåret spåras.
Torkel Holsts fritidsavdelning jobbar brett i Leksand. Det är inte bara sport och fritid på agendan.
– Vi sköter evenemang. Vi har ett stort vaktmästeri. Vi stöttar allt från båtklubben till radioflygare. Dessutom har vi kor vid Limsjön, berättar Torkel.
-I det här jobbet får man vara beredd på nästan allt, säger Torkel Holst och skrattar.

Text & foto: MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp