Toppfält: innehåll
Trotjänarna I Garderoben Drar In Pengar Till Fotbollen

Trotjänarna i garderoben drar in pengar till fotbollen

När karriärerna som aktiva fotbolls­spelare, tränare och ledare var över inom Falu BS fotboll (idag Falu FK) och dörrarna till omklädningsrummen oåterkalleligen slagit igen för alltid blev det plötsligt tyst – och saknaden efter kompisarna abstinensartad svår.

Men för att träffas – fast under andra former – och ha kul och känna gemenskap igen formade Lars Augustsson, Bo Guth, Lennart Olsson, Christer Malmberg, John-Uno Carlsson, Leif Dohrén och Björn Paulsen en tanke som var genial.
Idéns kärna var en stor portion social samvaro, en knippe arbete och ett penganetto som skulle återföras till klubben och fotbollen igen: Man arrenderar garderoben vid Falu Folkets Hus sedan 20 år tillbaka och servar gästerna vid teaterbesök, konferenser, danskvällar, filmvisningar och i samband med övriga evenemang i huset.

– Vi vill ge något tillbaka till idrotten och sporten, säger Lars Augustsson och en av eldsjälarna. Det vi saknade efter matcherna var inte träningarna däremellan precis. Det var snacket och samvaron i omklädningsrummet som försvann och lämnade ett stort tomrum. Men när vi står härnere i garderoben så upplever vi något av den gamla andan på nytt. Vi har roligt – och det här är en förlängning av allt det gamla.
20 år är en lång tid och idag är hela gänget pensionärer. Faktum är att under perioden har man »avverkat« inte mindre än sex Folkets Hus föreståndare. Vissa månader är arbetsinsatsen hela 20 kvällar och det skulle behövas fler frivilliga för att dela upp passen. Och i nuläget svävar en del svarta orosmoln över hela den ideella verksamheten.

– Skriv att vi får svårare och svårare att rekrytera nya garderobiärer, för vi behövs! menar Bo Guth. Det är nog så att vi är klubbens största sponsor idag.

Text & foto: STAFFAN BJÖRKLUND

garderobiarerna
Lennart Olsson, Lasse Augustsson och Bosse Guth Andersson offrar mycket tid i garderoben på Falu Folkets Hus för att dra in pengar till Falu FK.
0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp