Toppfält: innehåll
TV-sändning Dygnet Runt

TV-sändning dygnet runt

– Totalt blir det 25 timmars TV-sändning från 10-mila och jag kan lova att vi kommer att leverera något alldeles extra, säger Peter Löfås, projektledare för webb-TV.
Välkände speakern Per Forsberg är kommentator och programledare och som redaktör har 10-mila engagerat Kjell-Erik Kristiansen. Två herrar som borgar för kvalité och ett riktigt spännande innehåll.

– En annorlunda roll för Kjell-Erik. Han är ju en välkänd speaker, men hos oss ska han vara den sammanhållande länken. Han ska helt enkelt se till att sändningen blir intressant i mer än ett dygn. En sändning utan några pauser, säger Peter Löfås.
Redan 19.00 på fredagskvällen startar sändningarna med ett magasinsprogram på en timme.
– Det blir uppsnack med gäster i vår studio i VM-huset inför lördagens mastodontsändning. En studio med ett pampigt panoramafönster ut mot tävlingsplatsen. Här kommer lagledare och löpare att intervjuas och ge sin bild av tävlingen.
Och Peter och hans cirka 70 medarbetare har dukat för en riktig proffsig livesändning som startar 10.00 på lördagen och pågår i precis ett dygn.
– Vi har alltid fyra aktiva kamerapositioner i skogen och ytterligare tre på stadion. Till detta skall vi lägga löpare med kameror, som följer de tävlande ut och in mot växlingarna i skogen. Kalle Dalin, Lisa Risby och någon till kommer att följa löparna.
Till det kommer väl skogsspeaker?
– Nej, det har vi skippat. Istället kommenterar Per tillsammans med gäster i studion till våra rörliga bilder från skogen, poängterar Peter, Löfås och fortsätter:
TV-bilden kommer även att ligga ute på stora skärmen på Lugnet och i restaurangtältet. Samma bild och samma kommentator oavsett var du tittat på tävlingen. En nyhet som vi tror mycket på.
Genom flexibla kamerapositioner, löpare med kameror och att kommentera till bilderna vill 10-mila i Falun skapa en större närhet med löparen ute i skogen.
I 24 timmar skall Peter, Per och Kjell-Erik vara på tå. I varje ögonblick skall man leverera något till alla tittare oavsett om de sitter hemma i finsoffan eller är på tävlingsplatsen..
Frågan är om inte den uppgiften är minst lika tuff som den mytomspunna Långa Natten.
Fotnot: På 10-milas hemsida (www.10mila.se) hittar du all information om hur du kan köpa abonnemang till sändningen i webb-tv.

TEXT: PEO KARLSTRÖM

Knapp, skrolla upp