Toppfält: innehåll
Två Klubbar Blev En

Två klubbar blev en

– Det bästa som kund hända

Det blev ett himla liv på 1970-talet när Leksands och Insjöns kommuner skulle slås ihop. Nu är de gamla motsättningarna glömda för länge sen. Att förena Insjöns och Leksands innebandyklubbar förra året var inga problem.

Det var det bästa som kunde hända, säger Anna Johansson, en av många eldsjälar i den nya klubben.
 Ibland kan kulturen krocka när föreningar går samman. Två bra lag som blir ett blir automatiskt inte bättre. Exemplen är många.
 När Leksand och Insjön blev LI20 Innebandy funkade det direkt. Herrarna tuffar på bra i division 1 (när detta skrivs). Samma gäller för damerna i division 2. Dessutom har föreningen ett lag i juniorallsvenskan.
 –Vi gick från 180 till över 340 medlemmar i den nya föreningen, berättar Göran Rörvall eldsjäl i Insjöns innebandy sedan 1995.
-Det blev ett hack i fjol på grund av pandemin. Vi kunde bara spela fem matcher. Men nu är det full fart igen.
HERRLAGET
Herrlaget har spelat och tränat i Mockfjärdshallen och nu senast i Rättvik Arena i väntan på att den nya hallen i Leksand ska bli klar.
 –Det är jättefint i Rättvik. Men det är klart att det blir annorlunda och ett uppsving för oss när vi får en riktig hemmaplan i Leksand, säger Rörvall.
 Sport i Dalarna var på plats när LI20 mötte Surahammar i Rättviks nya arena.

IDEELLT ARBETE
Det var ett imponerande ideellt arbete som lades ner under matchen. Göran Rörvall jobbade tidtagningen och Anna Johansson var speaker. Lagledarna Lars Andersson och David Norman peppade spelarna stenhårt under värmning och match. Inget lämnades år slumpen. En stor publik såg så småningom LI20 vinna med 13-7.
 –Kul att vi vann. Jag har jobbat som speaker i fem år och började som tränare i Insjön för 23 år sedan.
 –Fattar inte hur jag ska kunna släppa innebandyn. Jag brinner för det här, säger Anna Johansson och skrattar.

Text och foto:
MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp