Toppfält: innehåll
Ungdomsbowlingen Växer

Ungdomsbowlingen växer

Hedemora
– Har du en gång börjat spela bowling återkommer du. Man kanske gör annat några år, men de flesta återvänder till bowlingen, säger Johannes Bergman, ordförande i HUB – Hedemora ungdomsbowling.

Ungdomsbowlingen växer i Hedemora.
– Jag tycker det vänt ordentligt. Det var lite nedåt för några år sedan, men nu har vi fart igen.
– Vi är runt 30 som spelar vid varje träning, säger Bergman.
Bowlinghallen ligger i Vasahallen och drivs av Mats Larsson. Tomas Johansson administrerar i hallen och spelar även aktivt i stadens bowlingklubb Granen, som spelar i div. I.
– Bowlingen har varit lite down ett tag. Men nu ser det bättre ut. Ett roligt inslag som gjort bowlingen mera populär är discobowlingen som vi arrangerar fredag- och lördagskvällar. Och den är inte bara för ungdomar.
– Äldre kommer också, konstaterar Tomas Johansson.

Ingen åldersgräns
Bowlingens största plus, anser Tomas Johansson, är att det inte finns någon åldergräns i sporten. Alla kan spela. Och i Hedemora stämmer den bilden väl. Eller vad sägs:

Det är drag i bowlingen i Hedemora igen, konstaterar Johannes Bergman, ordförande i HUB (Hedemora ungdomsbowling), Tomas Johansson och Mats Larsson från bowlinghallen och Sven Hallström, som sköter träningen för de funktionshindrade.

– Här finns seniorlag i seriespel och ungdomsbowlingen blomstrar.
– Här finns en pensionärsklubb, där cirka 40 spelar regelbundet.
– Halligan består av 25 2-mannalag. Det är en motionsaktivitet, som deltar i seriespelet.
– Handikappbowlingen är stor. Cirka 25 tränar varje vecka.
– Det är verkligen meningsfullt att leda träningen för funktionshindrade. De är så glada och nöjda. Och två gånger per år spelar vi matcher,  berättar Sven Hallström, som i 15 år skött träningen för gruppen.
Hallen har åtta banor. Det räcker i dagsläget.
– Det vär ofta fullt här på kvällarna. Och bowlingen drar – har du en gång börjat är det svårt att sluta, säger Johannes Bergman

Text och foto: Per Malmberg

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knapp, skrolla upp