Toppfält: innehåll
Silver Anna – Vårt Stora Hopp

Silver Anna – vårt stora hopp

Anna Swenn Larsson
Anna Swenn Larsson på väg mot VM-silver.

RÄTTVIK
Rättvikstjejen Anna Swenn Larsson tog Sveriges enda medalj vid VM-på hemmaplan i Åre i vintras. Nu är det hon som bär Sveriges alpina förhoppningar.

När den nya säsongen nu dragit gång så är inte Anna enbart Sveriges senaste VM-medaljör och fyra i slalom­cupen. Hon är också den som förhoppningarna knyts till i slalom, inte minst sedan Frida Hansdotter slutat.
– Det har varit roligt att kunna tänka på silvermedaljen, det var en dröm som gick i uppfyllelse. Att Frida slutat och jag får en ny roll i laget är inget jag funderar över, skratta Anna Swenn Larsson.
– Jag fokuserar bara på att köra mitt race.

Faktum var att Anna rankades högre än Frida efter VM i Åre. Anna som fyra i världen och Frida som femma.

Med VM-medaljen om halsen lämnade Anna Åre, ytterligare en pallplats hann hon fixa ifjol, när hon blev trea i parallellen i Stockholm.

Efter en sommar med lite semester, för Annas del handlar det om toppturer på skidor. I våras blev det i fjällen runt Lofoten vid Narvik.
– Det har även blivit en hel del tid hemma i Åre och Rättvik i somras.
– Sedan har jag fått träna och förbereda mig och allt har gått som det ska, berättar Anna, med några veckor kvar till premiären.

Vintern som stundar blir en mästerskapsfri vinter, men några tävlingar lockar lite extra.
– Slalom hemma Åre, men också Flachau ser jag fram emot. När det gäller Flachau så är det en backe som egentligen passar mig, men där jag haft lite stolpe ut, säger Anna och tänker på gränslingen som kostade henne pallplatsen i vintras.
– Finalerna i Cortina ser jag också fram emot Där har jag aldrig varit tidigare, säger Anna, som fortsätter avstå fart som Cortina gjort sig känd för.
– Slalom och parallellslalom men kanske också någon storslalomtävling blir det i vinter, säger Anna Swenn Larsson, Sveriges senaste alpina mästerskapsmedaljör.

Text & foto: NISSE SCHMIDT

Anna Swenn Larsson
I kunglig sällskap, Drottningen och Kungen tillsammans med Anna Swenn Larsson, Sveriges nya alpina drottning.
Knapp, skrolla upp