Toppfält: innehåll
Alla Ska Känna Sig  Välkomna På Lugnet

Alla ska känna sig välkomna på Lugnet

FALUN
Hand i hand med utformning av ny simhall så pågår ett arbete med den mjuka sidan.
– Att bygga en simhall är ett ingenjörsjobb – inte svårt. Vår utmaning ligger i att hitta fler egna och andras verksamheter, engagera fler föreningar och framförallt ha en betydligt högre servicenivå, säger Tomas Jons.

Lottie Sundlöf, Suzanne Nimstad och Aleksandra Zarzycka jobbar idag i Simhallen.
Lottie Sundlöf, Suzanne Nimstad och Aleksandra Zarzycka jobbar idag i Simhallen.

En nyckelroll i detta arbete har chefen för bad- och idrottshallar på Lugnet Cajsa Andersson.
– Ett arbete som vi redan startat. I de fokusgrupper som genomförts under vintern har det med tydlighet framkommit att ett trevligt bemötande och högre service är framgångsfaktorer. Just detta har genomsyrat alla grupper, säger Cajsa.
Det krävs alltså lite mer än ett hej och välkommen?
– Så kan man uttrycka det. Man skall känna i hela kroppen att man är välkommen, säger Cajsa.
På vilket sätt kan man känna detta?
– Vi kan till exempel ha badvärdar som möter upp elever i simundervisningen. Informera bättre om vilka möjligheter det finns i Simhallen. Inta bara vara badvakt i simhallen utan vara en resurs för kunden. Ge tips och se kundens behov utan för den skull att säkerhetsperspektivet ignoreras, säger Cajsa.
– Vi skall informera om regler, verksamheter och möjligheter. Hur skall jag duscha, var skall jag gå, vad har vi för verksamheter, vad händer idag. Vi skall helt enkelt hjälpa till mer.
I arbetet med utveckling av servicenivån ligger även språkutbildning, HBTQ-utbildning med mera.
– Vi kommer även att utbilda personalen att kunna göra flera arbetsuppgifter. Man är inte bara i simhallen eller reception utan kan vara både i badet, reception eller som värd. Det innebär att man får större förståelse för helheten och framförallt kan ge kunden det den behöver, poängterar Cajsa.
Lugnet höjer arbetet med kundfokus och arbetet med att alla strävar åt samma håll. Allt för att falubon skall känna sig än mer välkommen till Lugnet.

Text och foto: PeO Karlström

Knapp, skrolla upp