Toppfält: innehåll
Bytesmarknader Ger Fler Möjlighet Att Idrotta

Bytesmarknader ger fler möjlighet att idrotta

  • Falun

FALUN

Bytesmarknaden i Falun
Full fart på bytesmarknaden i Falun.

Hösten är en tid då bytesmarknader är vanliga. All sorts sportutrustning byter ägare och speciellt för barnfamiljer och nyanlända är bytesmarknaderna ett utmärkt tillfälle att skaffa begagnad och bra sportutrustning till vettiga priser.

Bytesmarknaderna arrangeras i Dalarna av olika föreningar, eller som i Falun av Friluftsfrämjandet. Faluns bytesmarknad är den äldsta i landet, starten var på 50-talet.
Den 20 november är det dags igen, numera håller man till i Lugnetskolan och på en dag klarar man av att ta emot utrustning, registrerar den och sedan ha försäljning. Det är populärt, långt före öppning är det ringlar långa köer. Där får man också experthjälp och möjlighet att testa utrustningen.
Runt 1100 artiklar byter årligen ägare, tidigare har det varit större volymer men konkurrensen har med åren blivit större.

Nya aktörer har kommit till, inte bara föreningarna med olika bytesmarknader utan också blocket, loppis m.m. Men det ska ändå ses som positivt, då fler på så vis får chansen att skaffa sportutrustning billigt.

Text och foto: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

Knapp, skrolla upp