Toppfält: innehåll
Grattis Masarna Till Guld Nummer 2

Grattis Masarna till guld nummer 2

AVESTA
”Ingen trodde på oss – det gav laget styrka och en fantastisk samanhållning¨ förklarar lagledare Stefan Bäckström.

Efter en kamp med pandemin som tog bort publik­invasionen och vädergudarna som envisades med regn och allmänt blött väder så kunde den första SM-finalen köras i Avesta den 7 oktober. Match ett i finalen skulle egentligen avgjorts på Indianernas hemmaoval, Sannahed i Kumla, men fick flyttas. Nu blev det vinst för Masarna hemma med 47–43, ett resultat som gjorde att returen i Kumla var en öppen historia då hemmabana kan vara en fördel.

PÅ HUGGET
Den 8 oktober, efter diverse regnuppehåll, kom den andra finalen igång. Masarnas förare var verkligen på hugget och levererade, och kanske fick man också turligt lite hjälp? För i det tionde heatet fick Indianernas Kenneth Bjerre ett stopp vilket gjorde att Masarna kunde köra till sig en femetta, en dubbelseger!
Den följdes upp med ytterligare en genom Vadim Tarasenko och Nicki Pedersen och försprånget blev nu åtta poäng, ett poängövertag som verkade ta musten ur Indianernas förare. Som grädde på moset kunde sedan Antonio Lindbäck definitivt avgöra matchen i det 14:e heatet. Enorm glädje i laget och äntligen guld för Antonio då det var det hans första guld på många försök.

TVÅ LEGENDARER
Masarna tog det första guldet 2000 då med ett lag som var favoriter och anfördes av två legender, Tony Rickardsson och Leigh Adams, och 12 000 på läktarna i solskenet på Avesta motorstadion. Den här gången vara sju jämna förare viktiga kuggar för segern: Lagkapten Kim Nilsson, Prezemyslaw Pawlicki, David Bellego, Nicki Pedersen, Antonio Lindbäck, Vadim Tarasenko och Philip Hellström Bängs. Lagledare Stefan Bäckström och Andreas Sundin. Gratulationer kom från hela speedwayvärlden och när pandemin är över kommer det att bli det stora hyllningar av laget i Avesta.
– Många trodde kanske att speedwayen i Avesta skulle dö när Tony Rickardsson slutade, men så blev det inte!
– Nu bygger vi ett Masarna för nästa säsong med förhoppningsvis några Avesta­killar! Men det blir ett Masarna utan mig, avslutar Bäckström, som varit med i organisationen i 12 år, det får räcka.
Text: ERIC ”JOKKE” LUNDIN

Masarna vinner SM-guld
Full fart mot SM-Guld. Foto: Staffan Björklund
Knapp, skrolla upp