Toppfält: innehåll
Idrotten Får Oss Att Känna Tillhörighet

Idrotten får oss att känna tillhörighet

Bo Liljegren

Idrotten är fantastisk. För oss i Leksand har det varit en härlig höst med bland annat SM-titlar i både softboll och baseboll – stort grattis! Idrotten bidrar till glädje, arbetstillfällen och skatteintäkter.

Ett väl fungerande idrotts- och föreningsliv betyder mycket mer än så för ett samhälle. Som nyinflyttad till Leksand så har idrotten varit ett fantastiskt sätt att lära känna människor och komma in i samhället för mig och min familj.

Jag tycker vi talar för lite om hur idrotten kan få oss att känna tillhörighet och hur idrotten kan bidra som verktyg för integration. Integration är avgörande för ett samhälle både för oss som är uppväxta i Sverige och för den nu växande gruppen flyktingar.

Alla trivs dock inte med den organiserade idrotten, därför är det viktigt att skapa mötesplatser och arenor där fler kan aktivera sig och känna tillhörighet.

Vi vet att allt färre väljer att idrotta i sporter anslutna till Riksidrottsförbundet och att spontanidrottandet växer.

Arenor som den planerade skateparken i Leksand betyder att fler människor får denna möjlighet, jag är övertygad att det är bra för vår bygd

Bo Liljegren
Vd Leksands Sparbank

Leksands Sparbank är en fristående Sparbank med kontor i Rättvik, Leksand och Insjön. Leksands Sparbank har inga aktieägare och all vinstutdelning återinvesteras i bygden bland annat genom sponsring till ett 60-tal föreningar.
Knapp, skrolla upp