Toppfält: innehåll
Selja Snickeri Stödjer Selja-Långlet IK  – Med 10 000 Kronor Från Sport I Dalarna

Selja Snickeri stödjer Selja-Långlet IK – med 10 000 kronor från Sport i Dalarna

  • Mora
Selja Snickeri
10 000 kronor till Selja-Långlet IK, det såg Sören Sticko med Selja Snickeri till att skänka till klubben i byn, där Erik Abrahamsson är ordförande. Till vänster ”Sport i Dalarnas” Bosse Wallin.

MORA
10 000 kronor att skänka till valfri förening. Det fick Sören Sticko som driver Selja snickeri. Sport i Dalarna låter i varje nummer en annonsör skänka 10 000 kronor. Klubben han valde var inte helt otippat Selja-Långlet IK.

Selja-Långlet IK, eller SLIK, som föreningen är mer känd som i moratrakten, är en gammal förening, bildad 1937, som samlat och fortsätter att samla byns unga och äldre.
Sören Sticko:
– När jag fick erbjudandet att skänka 10 000 kronor så var det ganska enkelt att välja SLIK. Det är ju här i Selja vi har vår fabrik, säger Snickerifabriken har funnits i Selja sedan 1947, bara tio år yngre än SLIK.

Under några minuter får Sören hålla checken, som han fått av Bosse Wallin på Sport i Dalarna, och dölja den. Det så inte Erik Abrahamsson, som är ordförande i SLIK, kan läsa vad som står på checken.

RUNDSNACK
Fika och rundsnack om ishockey, Vasaloppskontrollen Eldris, SLIK-joggen och inte minst ”Slaget om älven”, kom före checköverlämningen.
– Det var i fjol som vi utmanade Östnor på andra sidan älven på hockey och det blev en folkfest med stor publik, berättar Erik.
– Nu är det Östnor som vill ha revansch i vinter. Det är de som ska arrangera den här gången, säger Sören, om det som förhoppningsvis ska bli en årlig tradition.

Sören och Erik fikar klart och Sören snurrar på checken inför Eriks förvånade min.
– Oj, nu blev jag överraskad, men det här är välkommet till vår verksamhet. Det finns många hål att stoppa pengarna i, säger Erik tacksamt.

Det vet också Sören, som också håller i ordning på klubbens räkenskaper som kassör.

Erik fortsätter:
– Vi har investerat i ny belysning på hockeyplan och vi har också ett fint gym i bygde­gården, plus att vi har en hel del aktiviteter.

En av de aktiviteterna är en familjedag på höstkanten med en rad tävlingsmoment.
– Vi jobbar med att bemanna Vasaloppskontrollen i Eldris som vår huvudsakliga uppgift. Det ger ett välkommet bidrag, men det blir allt tuffare att hitta folk som kan ställa upp och jobba passen, säger Sören.
Sören Sticko lämnar över checken på 10 000 kronor till Erik Abrahamsson, som fortfarande är överraskad över den oväntade gåvan till den lilla föreningen.

Text och foto: NISSE SCHMIDT

Knapp, skrolla upp