Toppfält: innehåll
Sofia Kom På Andra Tankar  – Hon Kör Ett år Till

Sofia kom på andra tankar – hon kör ett år till

LEKSAND
Sofia Engström, med över 300 matcher i Leksands damhockeylag, tänkte lägga skridskorna på hyllan i vår. Men hon kom på andra tankar.

Sofia Engström här med Magnus Sigge Svensson och Martin Jönslars Eriksson när Siljan News hade podradio-inspelning på Norsgatan i Leksand för någon vecka sedan.

Sofia Engström ger hockeyn en chans till. Ny tränare och flera intressanta spelare på väg in i truppen har gjort att hon ändrat sig.
– Kul att Uffe Hedberg är tillbaka som tränare. Känner att jag vill ge laget en chans till, säger Sofia Engström.
– Många intressanta spelare är på väg in och det känns som att laget kommer att bli starkare. Det bidrar också till att jag vill fortsätta.
Säsongen som avslutades i våras gick så där, tycker Sofia. Det var mycket upp och ner. Hon menar att vissa lagdelar inte funkade i vissa matcher. Sen kunde allt plötsligt flyta på i nästa match. Svårt att förklara, säger Sofia.
Sofia Engström ser fram mot en ny roll i laget nästa säsong. Hon ska gå från back till forward är det tänkt.
– Det ska bli kul. Kan egentligen ta alla platser där framme. Men det blir nog en ytterposition för min del, säger Sofia.
Sofia jobbar heltid som förskollärare. Tillsammans med hockeyn är veckorna fulltecknade under seriesäsongen. I vår och i sommar blir det lite semester och mycket träning på egen hand.
– Damhockeyn har utvecklats enormt under tiden jag spelat i Leksand. Det är en helt annan fart på alla lag nu och spelet med och utan puck har blivit mycket bättre.
– Fler borde komma och kolla. Det är damhockeyn värd, säger Sofia Engström.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp