Toppfält: innehåll
Sporthallen Där Man Trivs

Sporthallen där man trivs

Jesper Horn förevisar Vasahallens bowlinghall, samtidigt som Hedemora och Rättviks seniorteam drabbar samman i en seriematch.

HEDEMORA
Vasahallen stod klar 1974.En välskött multianläggning som även i dag pallar trycket och lever upp till besökarnas önskemål.
– Allt är gediget byggt. Och vår ansvarsfulla personal är ytterligare en garant för bibehållen kvalité, berömmer fritidschef Lars-Åke Östlin, Hedemora kommun.

Oavsett fritidsintresse. Om man gillar att simma, bowla, gymma, ägna sig åt pistol-, luftgevärsskytte eller annan sporthallutövning klarar Vasahallens innandöme att tillgodose besökarnas intressen.
– Med min bakgrund som tränare ( f.d. förbundskapten för MTB- och bancyklister, red. anm.) är det lätt att gilla Vasahallen. Välvårdade lokaler gör att folk känner sig välkomna, utvecklar Östlin.
Nu har även välskötta anläggningar, med några år på nacken, behov av upprustning. Så också Vasahallen.
– Vi har en fin simhall, men nu är det läge att utveckla den ytterligare, kommenterar Jesper Horn, som är kommunens projektledare för lokal- och markfrågor.

Gunilla Jansson och Kerstin Fredriksson försöker att blocka Mikael Almgren från att sätta en ”trea”.

Vad har ni för planer?
– Vi genomför en ”hälsokontroll” för att se vad som bör renoveras. Ska vi bevara simhallen eller bygga en ny? Ska vi satsa på en uteservering intill simhallen?
– Idéer finnes och vi får se vad som passar oss bäst. Målsättningen är att presentera ett förslag, och på den här sidan av året, för kommunens beslutsfattare, redogör Horn.
Under tiden fortsätter Hedemora Simsällskap att fostra och utbilda duktiga simmare.
– Duktiga simmare har kommit och gått ända sedan legendariske tränaren Evert Sandbergs tid, kommenterar fritids- och ungdomskonsulent, Jan Olsson och utvecklar:
– Senaste boomen skapade Jennie Johansson då hon tog VM-guld (50 meter bröst) för två år sedan.
– Det här är en fantastiskt fin anläggning. Barn och ungdomar och även funktionshindrade är frekventa besökare under veckorna.
Lars-Åke Östlin brinner även för ett framtida skol­idrottsprojekt som startar efter årsskiftet där Hedemora och några fler kommuner ingår.
– Tanken är att vi gemensamt med utbildare från skolidrottsförbundet ska locka fler ungdomar till föreningslivet. Helt enkelt att man ska få upp ögonen för vilka möjligheter som erbjudes i våra kommuner.

Vasahallens personal vet vad som gäller. Oavsett om det handlar om lokalvård, kassatjänst, säkerhetsfrågor, vattenrengöring, reparationer, bokning/schemaläggning bad och fakturering, så har oftast (sittande fr.v.) Sofia Berglund, Kerstin Fredriksson, Gunilla Jansson, Mikael Almgren och Birgitta Nordenberg ett finger med i spelet.

En annan intressant satsning som inletts i Hedemora och Vansbro är ”Fritidsbanken”. Östlin förklarar:
– Det kan liknas vid ett sportbibliotek där man kan få låna material och redskap för olika fritidsaktiviteter.
Besöket i mysiga Vasahallen lider mot sitt slut. Personalen återgår till sina sysslor. En personal som, att döma av alla positiva signaler, går till arbetet med ett leende på sina läppar.
Badmästare Kerstin Fredriksson sammanfattar det bra:
– De som arbetade här tidigare, och som vi har efterträtt, trivdes också bra på jobbet.

Text och foto: PER-ÅKE GRANLUND

Badmästare Mikael Persson är inne på sitt fjärde
arbetsår i Vasahallen. ”Ett toppenställe att vara på” säger Mikael.
Café Vasahallen drives av Svenska kyrkan genom Hedemora och Garpenbergs församling. En populär satsning som även uppskattas av Lars-Åke Östling och Lars Brandt.
Knapp, skrolla upp