Toppfält: innehåll
Tvåeldsjälar På Ett Bräde

Tvåeldsjälar på ett bräde

LEKSAND/INSJÖN Båda brinner för sina lagsporter. Hasse Hjelm, Siljansnäs och Sara Nyström, Insjön fick 10 000 kronor var för sina ledaregenskaper.

Det är såna som ni som behövs. Det blir ingen idrottsrörelse utan er, sa Bertil Daniels när han delade ut Sport i Dalarnas Eldsjäls-priser.

Både Hasse och Sara var ovana vid situationen. De gillar helst att stå i bakgrunden och se till att andra växer. Att pusha och lyfta fram lagmedlemmar är deras passion. 

Jag var nästan lite nervös när jag skulle hit och ta emot pengarna. Jag trivs bäst med att vara anonym, sa Hasse Hjelm. Sara Nyström var inne på samma spår. 

Det är inte bara jag som är eldsjäl i våra klubbar. Vi är många, sa Sara.

Sara Nyström är föreningsledare i tre klubbar: Leksand Fotboll, LI 20 (innebandyklubben i Leksand/Insjön) och Insjön Fotboll.

Hur hinner du? Du har ju jobb och barn också?

Jag lägger pussel så att dagar och kvällar går ihop. Ett roligt pussel, säger Sara och skrattar.

Sara har jobbat som ledare i fem år. Hasse Hjelm har varit med betydligt längre. Sedan 1990.

Det blir 33 år. Just nu sköter jag softbollklubben Ravens i Falun.

Det har gått bra. Vi har tagit tre SMguld, berättar Hasse.

Båda intygar att föräldraengagemanget betyder mycket. De följer med sina barn in i lagidrotterna. Utan intresserade föräldrar skulle det aldrig gå, säger Sara och Hasse.

Sara tänker fördela priser på sina tre klubbar. 3 333:-/klubb. I Hasses fall går hela summan till Ravens. Utöver Eldsjäls-priset får Sara och Hasse 1500 kronor i presentkort var hos en känd sportbutik.

Det blir nånting till min cykel, säger Hasse

Jag tänker köpa kylspray och coachtejp, säger Sara.

Text och foto: MATS RÖNNBLAD

Knapp, skrolla upp