Toppfält: innehåll
Idre SK Vinnare I Annonstävling

Idre SK vinnare i annonstävling

Jens Martinsson får checken på 10 000 kronor avNubben Andersson.

10 000 kronor av annons­överskottet i Sport i Dalarnas tidning går tillbaka till idrotten via någon av tidningens många annonsörer. Den första föreningen som fick ta emot 10 000 kronorschecken blev Idre SK.

Strax innan nedsläpp i Leksands första hemmamatch mot Tingsryd, dit ett antal av tidningens annonsörer var inbjudna, lottades idreföretaget Idremålarna som första vinnare bland annonsföretagen.
Idremålarna är Jens Martinssons företag, men de 10 000 kronorna får han inte behålla. Istället skulle de lämnas vidare till valfri förening.
Innan Jens hunnit samla sig förslog hans kvicktänkte bror Tobbe att han skulle skänka pengarna till Nybo vägförening som Tobbe var ordförande för.
Nu blev det istället husfriden som segrade och Jens kunde en vecka senare lämna över prischecken till sin sambo Christine Lundberg, som är ordförande för Idre SK.
– Det här är väldigt mycket pengar och en värdefull gåva till sportklubben, konstaterade Christine tacksamt.
– Det här var första gången vi valde det här greppet, men det känns bra på flera sätt. Vi är beroende av våra annonsörer och när de får stödja valfri förening, så är det vinst för alla, säger »Nubben« Andersson, som är annonssäljare på Sport i Dalarna.

Christine Lundberg, ordförande i Idre SK tar emot checken på 10 000 kronor av Jens Martinsson, som i sin tur tog emot checken från Nubben Andersson.

Text och foto: NISSE SCHMIDT

Knapp, skrolla upp