Toppfält: innehåll
Madeleine Blivande Innebandystjärna

Madeleine blivande innebandystjärna

  • Falun

FALUN
Det började mest som en lek på rasterna i Hosjöskolan. Tillsammans med kompisarna spelade Madeleine Högosta innebandy – fast ute.
– Det sa klick, avslöjar Madeleine. Det kändes att det här var min grej. Och jag var bara åtta år. Jag gick hem till mamma och berättade att från nu skall jag spela innebandy.

Idag, åtta år senare, studerar Madeleine första året – av tre vid Nationell idrottsutbildning 500 kurspoäng (NIU) på Innebandylinjen vid Kristinegymnasiet i Falun. Här tränar hon hårt tre gånger i veckan plus ett inlagt teoripass och en schemalagd välbehövlig vilodag.
Det här har givetvis gett resultat. Hon har befäst sitt extrema spelsinne med bredden, snabbheten och äran att vara omättlig måltjuv.
– Ett av mina absolut roligaste minnen var när vi vann DM,säger Madeleine. Jag var målvakt i laget den gången för många år sedan. Och tänk att vi vann på straffar!
Och det där med målvakt ligger på något vis i släkten. Både farfar Göran och pappa Anders var målvakter fast i ishockey.
Camilla Granelid, instruktör och tränare vid skolan:
– Madeleine är definitivt en sniper – prickskytt – som alltid hittar rätt framför kassen och är synnerligen
svårläst. Hon är snabb att dra i djupled och en toppspelare av betydande rang.
I Falun finns det en helt ny
generation otroligt duktiga spelare som stormar fram just nu. Det gäller bara att förvalta det här kapitalet rätt – där har vi framtiden!
Tobias Bylund, tränare och sportchef vid IBF Falun Ungdom:
– Spelet av idag är oerhört snabbt. Och här har Madeleine det mesta ”gratis”. Hon har fysiken och får hon bara slipa tekniken så finns kapaciteten att växa hela vägen till SSL (Svenska Super­ligan). Hon är ung och framstår alltmer som en viktig vägvisare för andra spelsugna flickor.

Text och foto: STAFFAN BJÖRKLUND

Knapp, skrolla upp